image title
image title
image title

Academie voor Vastgoed, de beste worden in wat u doet

Branche

Woningcorporaties
Huur en verhuur
Makelaardij

Plaats

WACHTRIJ

Standaardprijs (excl. btw)

€ 1950,-

Duur

9 à 12 maanden

Voor wie?

De opleiding tot assistent-makelaar is geschikt wanneer u een carrière in de vastgoedwereld ambieert. Het is de snelste manier om gecertificeerd aan de slag te gaan op een makelaarskantoor waarbij u ook gediplomeerd bent om bezichtigingen te doen en te onderhandelen.

Er gelden geen opleidingseisen voor deze opleiding, het niveau is MBO+ (richtlijn). Een goede beheersing van het Nederlands is noodzakelijk. Heeft u geen werkervaring in de vastgoedwereld? Dan adviseren wij om gedurende de opleiding bijvoorbeeld stage te lopen op een (makelaars)kantoor.​

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit betreft een avondopleiding, wat betekent dat de lessen wekelijks plaatsvinden op een doordeweekse dag in de avonduren: 

  Avondopleiding
 Aantal lesdagen 29
 Lesdag maandag/ dinsdag/ woensdag/ donderdag
 Lesfrequentie Eén keer per week
 Tijden 19:00 – 22:00 uur
 Duur opleiding Negen à twaalf maanden
 Zelfstudie Circa zes uur per week

​Deze opleidingsvorm is zeer geschikt wanneer u een (fulltime) baan heeft. Wilt u liever intensiever aan de slag? Kies van voor de zaterdag- of middag-avondopleiding.

De opleiding tot assistent-makelaar bestaat uit vijf vakken:

  1. Bouwkunde – zeven dagdelen
  2. Vastgoedeconomie – vier dagdelen
  3. Privaatrecht – vier dagdelen
  4. Publiekrecht – vier dagdelen
  5. Praktijkleer Makelaar Wonen – tien dagdelen

Tijdens de eerste les ontvangt u het bijbehorende studiemateriaal van de Academie voor Vastgoed. Het aanvullende materiaal bestelt u zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module. De link naar onze boekenlijst vindt u terug in de definitieve bevestiging die u circa twee weken voor start van de opleiding ontvangt.

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op de drie bijbehorende examens van examenadviesbureau SVMNIVO. Voor alle drie de officiële examens meldt u zichzelf aan via www.SVMNIVO.nl. Ter voorbereiding op het examen Rechten en Capita Selecta ontvangt u van ons een gratis inlogcode voor proeftoetsen.

 ExamenVakkenSoort examen
 Rechten*Privaat- en publiekrechtTheorie-examen, flextoets
 Capita selectaBouwkunde, Vastgoedeconomie en Praktijkleer Makelaar WonenTheorie-examen, flextoets
 PraktijkexamenAlle vakkenVerschillende praktijkopdrachten en mondelinge toetsing

​*Het is eveneens mogelijk om de twee onderdelen van het rechtenexamen apart te maken.

Op deze pagina vindt u  onder het kopje ‘Tarieven’ de tarievenlijst van de SVMNIVO-examens. Met vragen over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met SVMNIVO. Wanneer u in het bezit bent van het diploma, dan mag u de titel ‘Assistent Register Makelaar Taxateur’ (ARMT) voeren en zo staat u dan ook geregistreerd in het openbaar ARMT-register . In onderstaand schema ziet u precies welke taken u kunt uitvoeren in de buitendienst op een (NVM-)kantoor:

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.