image title
image title
image title

Branche

Huur en verhuur
Woningcorporaties
Makelaardij

Plaats

AMSTERDAM
ZOOM (online)
NIEUWEGEIN
WACHTRIJ

Standaardprijs (excl. btw)

€ 1950,-

Duur

Voor wie?

De opleiding tot assistent-makelaar is geschikt wanneer u een carrière in de vastgoedwereld ambieert. Het is de snelste manier om gecertificeerd aan de slag te gaan op een makelaarskantoor waarbij u ook gediplomeerd bent om bij verkoop bezichtigingen te doen en te onderhandelen.

Er gelden geen opleidingseisen voor deze opleiding, maar het niveau is MBO+ (richtlijn). Een goede beheersing van het Nederlands is onmisbaar. Heeft u geen werkervaring in de vastgoedwereld? Dan adviseren wij om gedurende de opleiding bijvoorbeeld een korte stage te lopen op een (makelaars)kantoor.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit betreft een dagopleiding, dit kan zowel een zaterdag- of een middag/avondopleiding zijn. In onderstaande tabel ziet u de verschillen hiertussen:

​ Zaterdagopleiding​ Middag-/avondopleiding
 ​Aantal lesdagen Vijftien​​ Vijftien
 Lesdag​​ Zaterdag​ Maandag/ dinsdag/ woensdag/ donderdag
Lesfrequentie​ Eén les per week​ Eén les per week
​ Tijden​ 09:30 – 16:00 uur 14:45 – 21:30 uur​
 Duur​​ Vijf à zes maanden​ Vijf à zes maanden
Zelfstudie​ Circa twaalf uur per lesdag​ Circa twaalf uur per lesdag
​ Cursusrooster​​ Klik op ‘cursusrooster’ onderaan deze pagina om te zien wanneer de lessen precies plaatsvinden.


Beide opleidingsvormen zijn zeer geschikt wanneer u graag intensief met de opleiding aan de slag gaat. Heeft u een (fulltime) baan? Dan kunt u ook kiezen voor de avondopleiding.

De opleiding tot assistent-makelaar bestaat uit vijf vakken:

  1. Bouwkunde – zeven dagdelen
  2. Vastgoedeconomie – vier dagdelen
  3. Privaatrecht – vier dagdelen
  4. Publiekrecht – vier dagdelen
  5. Praktijkleer Makelaar Wonen – tien dagdelen

Tijdens de eerste les ontvangt u het bijbehorende studiemateriaal van de Academie voor Vastgoed. Het aanvullende materiaal bestelt u zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module. De link naar onze boekenlijst vindt u terug in de definitieve bevestiging welke twee weken voor start van een module/opleiding wordt verstuurd.

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op de drie bijbehorende examens van examenadviesbureau SVMNIVO. Voor alle drie de officiële examens boekt u zelf het examen via SVMNIVO.   

 ExamenVakkenSoort examen
 Rechten*Privaatrecht en publiekrechtTheorie-examen, flextoets
 Capita SelectaBouwkunde, Vastgoedeconomie, Praktijkleer Makelaar WonenTheorie-examen, flextoets
 PraktijkexamenAlle vakkenVerschillende praktijkopdrachten en mondelinge toetsing

*Het is eveneens mogelijk om de twee onderdelen van het rechtenexamen apart te maken.

Op deze pagina vindt u onder het kopje ‘Tarieven’ de tarievenlijst van de SVMNIVO-examens. Met vragen over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met SVMNIVO. Wanneer u in het bezit bent van het diploma, dan mag u de titel ‘Assistent Register Makelaar Taxateur’ (ARMT) voeren en zo staat u dan ook geregistreerd in het openbaar ARMT-register . In onderstaand schema ziet u precies welke taken u kunt uitvoeren in de buitendienst op een (NVM-)kantoor:

 

Meer weten?

Wij moedigen iedere potentiële student aan om  een Open Avond bij de Academie voor Vastgoed bij te wonen, om zo een compleet beeld te krijgen onze cursussen en opleidingen. Hier kunt u verschillende presentaties bijwonen, lesmateriaal inzien en al uw vragen stellen aan docenten en medewerkers van de Academie voor Vastgoed.

Inschrijven Zaterdagopleiding of Middag/Avondopleiding

Onderaan deze webpagina ziet u ‘wanneer wordt deze cursus gegeven’. Daar worden zowel de startmomenten voor de Zaterdagopleiding als voor de middag/avondopleiding getoond. Aan de hand van de starttijd is meteen te zien of het een Zaterdagopleiding (starttijd 09.30 uur) of een middag/avondopleiding (starttijd 14.45 uur) betreft. 

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.