image title
image title
image title

Branche

Woningcorporaties
Makelaardij

Plaats

WACHTRIJ

Standaardprijs (excl. btw)

€ 1950,-

Duur

5 à 6 maanden

Assistent-Makelaar

De opleiding tot assistent-makelaar is geschikt wanneer je een carrière in de vastgoedwereld ambieert. Het is de snelste manier om gecertificeerd aan de slag te gaan op een makelaarskantoor waarbij je ook gediplomeerd bent om bezichtigingen te doen en te onderhandelen.

Er gelden geen opleidingseisen voor deze opleiding, het niveau is MBO+ (richtlijn). Een goede beheersing van het Nederlands is noodzakelijk. Heb je geen werkervaring in de vastgoedwereld? Dan adviseren wij je om gedurende de opleiding bijvoorbeeld stage te lopen op een (makelaars)kantoor

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit betreft de intensieve variant van de opleiding Assistent Makelaar. Dat betekent dat de lessen wekelijks plaatsvinden op twee doordeweekse dagen in de avonduren: 

 

 Avondopleiding intensief

 Aantal lessen

 29

 Lesavond

 maandag/ dinsdag/ woensdag/ donderdag

 Lesfrequentie

 twee keer per week

 Tijden

 19:00 – 22:00 uur

 Duur opleiding

 vijf à zes maanden

 Zelfstudie

 circa 12 uur per week

​Deze opleidingsvorm is zeer geschikt wanneer je graag intensief met de opleiding aan de slag gaat en is vooral geschikt wanneer je (tijdelijk) niet werkt. Heb je een (fulltime) baan? Dan kan je beter kiezen voor de avondopleiding.

De opleiding tot assistent-makelaar bestaat uit vijf vakken:

  1. Bouwkunde – zeven dagdelen
  2. Vastgoedeconomie – vier dagdelen
  3. Privaatrecht – vier dagdelen
  4. Publiekrecht – vier dagdelen
  5. Praktijkleer Makelaar Wonen – tien dagdelen

Voor de eerste les ontvang je het bijbehorende studiemateriaal van de Academie voor Vastgoed. Het aanvullende materiaal bestel je zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module. De link naar onze boekenlijst vind je terug in de definitieve bevestiging die je circa twee weken voor start van de opleiding ontvangt.

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt je voor op de drie bijbehorende examens van examenadviesbureau SVMNIVO. Voor alle drie de officiële examens meld jij je zelf aan via www.SVMNIVO.nl. Ter voorbereiding op het examen Rechten en Capita Selecta ontvang je van ons een gratis inlogcode voor proeftoetsen.

 Examen

Vakken

Soort examen

 Rechten*

Privaat- en publiekrecht

Theorie-examen, flextoets

 Capita selecta

Bouwkunde, Vastgoedeconomie en Praktijkleer Makelaar Wonen

Theorie-examen, flextoets

 Praktijkexamen

Alle vakken

Verschillende praktijkopdrachten en mondelinge toetsing

​*Het is eveneens mogelijk om de twee onderdelen van het rechtenexamen apart te maken.

Op deze pagina vind je onder het kopje ‘Tarieven’ de tarievenlijst van de SVMNIVO-examens. Met vragen over de examens kan je het beste direct contact opnemen met SVMNIVO. Wanneer je in het bezit bent van het diploma, dan mag je de titel ‘Assistent Register Makelaar Taxateur’ (ARMT) voeren en zo sta je dan ook geregistreerd in het openbaar ARMT-register 

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.