image title
image title
image title

Branche

Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

ZOOM (online)
NIEUWEGEIN
WACHTRIJ

Standaardprijs (excl. btw)

€ 945,-

Duur

Circa 4 maanden

Voor wie?

De Module Bouwkunde vormt één van de vijf onderdelen van de Basistheorie Vastgoeddeskundige en dit certificaat is verplicht wanneer je zelfstandig makelaar en/of taxateur wilt worden. Daarnaast is de module interessant voor bijvoorbeeld projectontwikkelaars of medewerkers van gemeenten, architectenbureaus, banken of hypotheekadviseurs. 

Voor deze module is geen vooropleiding vereist, het denkniveau is MBO+.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit betreft een avondopleiding:

 Module Bouwkunde
Aantal lesdagen​Zestien
LesdagMaandag/ dinsdag/ woensdag/ donderdag
LesfrequentieEén keer per week
Tijden18:30 tot 21:30 uur
DuurCirca vier maanden (mede afhankelijk van schoolvakanties)
ZelfstudieCirca acht tot tien uur per les
CursusroosterKlik op ‘cursusrooster’ onderaan deze pagina om te zien wanneer de lessen precies plaatsvinden.

Deze opleidingsvorm is zeer geschikt wanneer je de opleiding bijvoorbeeld naast een baan volgt.

De link naar onze boekenlijst vind je  in de definitieve bevestiging die twee weken voor start van een module/opleiding wordt verstuurd. Deze boeken bestel je zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module, zodat je altijd over het meest recente studiemateriaal beschikt. De boeken bestel je via Studystore.

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt je voor op de bijbehorende examens van SVMNIVO. Je meld je hier zelf voor aan via SVMNIVO op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door jou gekozen moment. De afnamedata vind je hier. Bouwkunde is onderverdeeld in twee examens: Bouwkunde A (algemene/materialenkennis) en Bouwkunde B (bestek en tekeningen lezen). 

De module Bouwkunde is één van de vijf modules van de Basistheorie Vastgoeddeskundige. Met de Basistheorie Vastgoeddeskundige op zak heb je een sterke theoretische basis gelegd en ben je op weg naar de titel (kandidaat-)makelaar en/of taxateur. Na de Basistheorie Vastgoeddeskundige kun je hiervoor de volgende stap zetten door te kiezen voor makelaar of taxateur en je te specialiseren in Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed of Landelijk Vastgoed.

Meer weten?

Kom naar een Open Avond bij de Academie voor Vastgoed bij te wonen, om zo een goed en compleet beeld te krijgen onze cursussen en opleidingen. 

Inschrijven op startdatum 31-12-2025:

Onderaan deze pagina zie je een inschrijfmogelijkheid met een startdatum ver in de toekomst. Wil je op de hoogte gehouden worden van de planning van deze cursus, bijvoorbeeld omdat de door jou gewenste datum of locatie niet tussen de mogelijkheden staat? Schrijf je dan in voor deze fictieve startdatum. Geef in het referentieveld aan waar of wanneer je deze cursus wilt volgen.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.