image title
image title
image title

Branche

Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

ZOOM (online)
AMSTERDAM
NIEUWEGEIN
WACHTRIJ

Standaardprijs (excl. btw)

€ 795,-

Duur

Circa 4 maanden

Voor wie?

De Module Financiën en Fiscaliteiten vormt één van de vijf onderdelen van de Basistheorie Vastgoeddeskundige en dit certificaat is verplicht wanneer u zelfstandig makelaar en/of taxateur wil worden. Daarnaast is de module evenzeer interessant wanneer u buiten de makelaardij werkzaam bent binnen het vastgoed. 

Voor deze module is geen vooropleiding vereist, het denkniveau is MBO+. Voor het succesvol doorlopen van deze module is basiskennis van rekenen noodzakelijk.

H​​oe ziet de opleiding eruit?

Dit betreft een avondopleiding:

 Module Financiën en Fiscaliteiten
Aantal lesdagen9 klassikale lessen en 12 e-learning modules
LesdagMaandag/ dinsdag/ woensdag/ donderdag
LesfrequentieEén keer per week
Tijden18:30 tot 21:30 uur
Duur​Circa vier maanden (mede afhankelijk van schoolvakanties)
ZelfstudieCirca acht tot tien uur per les
CursusroosterKlik op ‘cursusrooster’ onderaan deze pagina om te zien wanneer de lessen precies plaatsvinden.

Deze opleidingsvorm is zeer geschikt wanneer u de opleiding bijvoorbeeld naast een baan of druk (gezins)leven volgt.

De link naar onze boekenlijst vindt u terug in de definitieve bevestiging die twee weken voor start van een module/opleiding wordt verstuurd. Deze boeken bestelt u zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module, zodat u altijd over het meest recente studiemateriaal beschikt. De boeken bestelt u het eenvoudigst via Studystore.

E-learning

De e-learningmodules behorende bij deze module vormen een rode draad. Enerzijds zorgt de e-learning voor een gedegen voorbereiding op de bijeenkomsten en anderzijds zorgt de e-learning voor het extra oefenen met de lesstof. De e-learning zal dus ondersteunend zijn aan de bijeenkomsten en daarin ook besproken worden. Daarnaast oefent u na elke module met het maken van verschillende type vragen en wordt u op deze manier extra goed voorbereid op het maken van het examen. Tevens ontvangt u van ons een inlogcode om bij SVMNIVO een proeftoets te kunnen maken. 

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op het bijbehorende examen van examenadviesbureau SVMNIVO. Voor dit examen meldt u zichzelf aan via SVMNIVO. SVMNIVO examineert de module middels een flextoets, welke u kunt doen op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door u gekozen moment. Op zichzelf staand is dit certificaat vijf jaar geldig.

Op deze pagina vindt u de tarievenlijst van de SVMNIVO-examens. Met vragen over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met SVMNIVO.

De module Financiën en Fiscaliteiten is één van de vijf modules van de Basistheorie Vastgoeddeskundige. Met de Basistheorie Vastgoeddeskundigeop zak heeft u een sterke theoretische basis gelegd en bent u op weg naar de titel (kandidaat-)makelaar en/of taxateur. Na de Basistheorie Vastgoeddeskundige kunt u hiervoor de volgende stap zetten door te specialiseren in Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed of Landelijk Vastgoed.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

U ontvangt lesmateriaal dat door de Academie voor Vastgoed vervaardigd is.  U heeft aanvullend ook studieboeken nodig. Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. De link naar onze boekenlijst vindt u terug in de definitieve bevestiging die twee weken voor start van een module/opleiding wordt verstuurd. Deze boeken bestelt u zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module, zodat u altijd over het meest recente studiemateriaal beschikt. De boeken bestelt u het eenvoudigst via Studystore.

Meer weten?

Wij moedigen iedere potentiële student aan om een Open Avond bij de Academie voor Vastgoed bij te wonen, om zo een goed en compleet beeld te krijgen onze cursussen en opleidingen. Hier kunt u verschillende presentaties bijwonen, lesmateriaal inzien en al uw vragen stellen aan docenten en medewerkers van de Academie voor Vastgoed.​

Inschrijven op startdatum: 31-12-2025

Onderaan deze pagina ziet u een inschrijfmogelijkheid met een startdatum ver in de toekomst. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de planning van deze cursus, bijvoorbeeld omdat de door u gewenste datum of locatie niet tussen de mogelijkheden staat? Schrijf u dan in voor deze fictieve startdatum. Geef in het referentieveld aan waar of wanneer u deze cursus wilt volgen.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.