image title
image title
image title

Branche

Taxatiebranche

Plaats

NIEUWEGEIN

Standaardprijs (excl. btw)

€ 330,-

Duur

6 uur - verdeeld over twee sessies

Voor wie?

Taxateurs die praktijkervaring hebben met taxaties in het kader van schadeloosstelling bij onteigening.  

Wat is het doel?

Wettelijke taxaties als Professionele Taxatiedienst (PTD) moeten aansluiten bij de regels vanuit het NRVT. Ook bij taxaties in het kader van onteigening is dit het geval. Daarin staan zaken als de vermogensschade, de inkomens/financieringsschade en de bijkomende schade die niet in een ‘standaard’ taxatie voorkomen. Tijdens deze cursus gaan we daarbij dieper in op de vraag hoe je een onteigening NRVT proof taxeert en welke haken en ogen er aan dit type taxatie kunnen zitten. 

Hoe ziet de dag eruit? 

Ochtendprogramma: 

  • In kaart brengen op welke wijze een taxatierapport van een schadeloosstelling bij onteigening volgens de regels van het NRVT kan worden opgesteld.  
  • In kaart brengen welke informatie er moet worden verzameld voor de wettelijke taxatie van een onteigening en hoe je dit vertaalt in een begroting van een schadeloosstelling.  
  • Waardebepaling bij schadeloosstelling bij onteigening. Welke waarderingsmethode(n) zijn bruikbaar en voor welk type situatie? 

Middagprogramma: 

In de middag gaan we aan de slag met de waarderingsaspecten die uit de theorie voortvloeien en daar worden casussen over uitgewerkt. Ook is er ruimte voor casuïstiek over het taxeren van onteigening uit de praktijk van de deelnemers zelf. 

 

Studie-uren

NRVT

Business6
Landelijk Vastgoed6
WOZ6

VastgoedCert

Business6
Landelijk Vastgoed3
WOZ-

DOBS

Business-
Landelijk Vastgoed6
WOZ-

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.