image title
image title
image title

Branche

Taxatiebranche

Plaats

NIEUWEGEIN
WACHTRIJ

Standaardprijs (excl. btw)

€ 4150,-

Duur

30 weken

Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed

Dit is stap 2 in de opleiding tot taxateur van commercieel vastgoed. Om deze opleiding te volgen moet je in het bezit zijn van het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige. Heb je dit diploma nog niet? Dan volg je eerst stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige of bekijk de opties voor vrijstellingen op de website van SVMNIVO.

Stap 2

De opleiding blinkt uit vanwege de praktische opzet. Wat jij leert is direct toepasbaar en actueel. De focus ligt op de kennis en vaardigheden die je als taxateur nodig hebt. Door een mix van klassikale en online lessen, e-learning en zelfstudie maakt je je het vak van taxateur eigen.

Samen met een team van (kern)docenten bereid jij je voor op de te maken toetsen. De opleiding is de perfecte opmaat naar het meester-gezeltraject van NRVT en heeft een doorlooptijd van ongeveer een jaar.

Persoonlijke begeleiding 
Gedurende het gehele traject word je begeleid door een kerndocent. Deze docent heeft ruime praktijkervaring als taxateur in het bedrijfsmatig vastgoed en is jouw inhoudelijke vraagbaak tijdens de opleiding.

Netwerk voor de toekomst
Doordat je vaak samenwerkt met medestudenten bouw je aan een netwerk voor de toekomst.

Inzet van specialisten
Je krijgt les van specialisten zoals juristen en bouwkundigen. Je bent daardoor niet alleen goed voorbereid op de theorie examens maar ook op de hoogte van de laatste actuele ontwikkelingen in bijvoorbeeld het huurrecht of bouwkundige gebreken. Je leert alles van een specialist.

Tussentijdse toetsing en opdrachten
Tijdens de opleiding bouw je aan de hand van opdrachten een taxatiedossier op. Op basis van een doorlopende casus bouw je stap voor stap dit dossier op. Dit dossier wordt aan het eind van de opleiding beoordeeld in een eindgesprek. Daarnaast maak gedurende het traject twee kennistoetsen bij het examenbureau SVMNIVO.

Eindtoets
De opleiding wordt afgesloten met de eindtoets bij SVMNIVO. De eindtoets bestaat uit het uitwerken van een fictieve taxatie-opdracht. Je kunt je hiervoor inschrijven, nadat je het eindgesprek over je dossier en de kennistoetsen gehaald hebt. 

Gezel
Wanneer je alle toetsen van SVMNIVO en opdrachten van de Academie voor Vastgoed behaald hebt mag je je inschrijven als Gezel in het register van NRVT. Vanaf dan kun je beginnen aan je meester-gezel periode. Dit vormt het laatste deel van je opleiding. Meer informatie over het Meester-Gezel traject lees je hier.

Vrijstellingen
Voor informatie over mogelijke vrijstellingen kun je terecht op de site van SVMNIVO.
 
Let op!
De opleiding Taxateur bevat een combinatie van klassikale lessen, online lessen en zelfstudie-dagen. Noteer de dagen uit het lesrooster alvast in je agenda. Houd er rekening mee dat het lesrooster tussentijds kan wijzigen. Wij adviseren je het lesrooster regelmatig te raadplegen en je agenda te updaten.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.