image title
image title
image title

Branche

Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

UTRECHT / ZOOM (online)
EINDHOVEN / ZOOM (online)
DEN HAAG / ZOOM (online)
WACHTRIJ

Standaardprijs (excl. btw)

€ 995,-

Duur

3,5 dag + e-learning

Voor wie?

Dit pakket is samengesteld voor alle ingeschrevenen in de Kamer Wonen van zowel het register VastgoedCert als NRVT én die van VastgoedCert een brief hebben ontvangen dat zij in 2021 onder het nieuwe systeem vallen. 

Wat is het doel? 

Als je dit pakket volgt, voldoe je voor 2021 aan je verplichtingen voor zowel het register VastgoedCert als NRVT voor de Kamer Wonen. Tevens heb je dan al de actualiteiten dag gevolgd voor de toets over 5 jaar (waarin deze actualiteiten worden getoetst).

 

Hoe ziet het pakket eruit?

Verplichte dag 2021 VGC Wonen 

In 2020 is er veel aandacht geweest voor bouwkunde en duurzaamheid met betrekking tot het nieuwe taxatierapport. Maar hoe staat dat in relatie tot financierbaarheid? Daar gaat deze dag over. Op welke manieren kan er geleend worden? In hoeverre kan zo’n lening meegenomen worden in de hypotheek? 

Als tweede onderdeel nemen we juridische actualiteiten door. Zo wordt de jurisprudentie rondom de clausules van de koopakte doorgenomen en de wijzigingen per 1 januari 2021 met betrekking tot de overdrachtsbelasting. Maar ook de zelfbewoningsplicht, VvE en de omgevingswet komen aan bod. 

Verplichte dag 2021 NRVT Wonen 

Voor het NRVT staat dit jaar in het teken van ethiek en integriteit. Als basis geldt hiervoor de nieuwe Praktijkhandreiking Wonen 2021. De nadruk ligt voor het NRVT hierbij vooral op de praktische toepassing en het morele besef van de taxateur. Maak ik wel de juiste keuzes? 

Het tweede dagdeel is waarderingsleer om de dag compleet te maken. Hierbij komen onderwerpen als het bepalen van de residuele grondwaarde van een individueel object, waarderen van verschillende woontypen en woonvormen voor wel of niet permanente bewoning en diepgaande kennis van taxeren van gebouwen als woonruimte. 

Niveaumeting – voorbereiding op de toets 

Deze voorbereiding is voor alle makelaars die binnen de nieuwe hercertificeringsregeling van VastgoedCert vallen.   

De toets gaat over alle stof die je in de makelaarsopleiding hebt gekregen en de actualiteiten van de afgelopen jaren. Uiteraard kan je niet alle stof uit je opleiding opnieuw behandelen in een ééndaagse cursus. Maar je kunt je wel goed voorbereiden op de vraagstelling, oefenen met de negen verschillende vraagtypes, en in grote lijnen de onderwerpen doornemen. Zo ontdek je waar je nog kennis kunt ophalen voordat je aan de toets begint. Heel veel kennis heb je al, je werkt immers al jaren als makelaar, maar een toets maken is toch spannend en de manier van vraagstelling is ook wennen. Bereid jezelf in één dag voor, zodat je zelfverzekerd de toets kan maken.  

De Niveaumeting-toets wordt afgenomen door SVMNIVO, je kunt het examen via de webshop inplannen op een datum, tijd en locatie dat jou goed uitkomt. Kijk voor meer informatie op www.svmnivo.nl

E-learning Wwft 

Als onderdeel van de voorbereiding op de Niveaumeting maak je de e-learning Wwft. 
Met de invoering van de Europese Vierde Anti-Witwasrichtlijn op 25 juli 2018, zijn nog meer verplichtingen ingevoerd of aangescherpt binnen Wwft. In deze e-learning module leer je wat de Wwft inhoudt en specifiek de Vierde Anti-Witwasrichtlijn, hoe het daaruit voortkomende cliëntenonderzoek kan worden uitgevoerd en hoe je aan de meldingsplicht kan voldoen. 

Na het succesvol doorlopen van deze e-learning ben je weer volledig op de hoogte van de meest recente Wwft.  

Fiscale actualiteiten Wonen 2021 

Na deze online cursus van drie uur ben jij helemaal op de hoogte van de fiscale actualiteit in 2021. De vastgoedfiscaliteit wordt behandeld aan de hand van veel praktijkvoorbeelden en is er ruimte voor eigen inbreng en praktijkervaring. 

De volgende onderwerpen komen aan de orde: 

  • Toelichting op de nieuwe regels voor de overdrachtsbelasting vanaf 2021.  
  • Waardering van onroerend goed in box 3 en bij sfeerovergang van box 1 naar box 3.  
  • Waardering onroerend goed voor de erfbelasting en behandeling.  
  • Samenloopregeling Overdrachtsbelasting en Schenkbelasting. 

COVID-19
Wij streven ernaar om de cursussen zoveel mogelijk op locatie te verzorgen. Echter zal het eerste half jaar van 2021 nog volledig in ons virtuele klaslokaal lesgegeven worden. Er bestaat altijd een mogelijkheid dat lessen die op locatie zijn gepland, omgezet worden naar virtuele lessen. Wij zijn hier op voorbereid en zullen altijd snel schakelen. In geval van deze locatiewisseling ontstaat geen recht op restitutie van (een deel van) het lesgeld. We zullen je altijd zo snel mogelijk informeren. Houd onze social media in de gaten om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.
 

 

Studie-uren

VastgoedCert

Landelijk Vastgoed12
Business12
Wonen21
WOZ-

NRVT

Landelijk Vastgoed10
Business10
Wonen22
WOZ8

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.