image title
image title
image title

Branche

Makelaardij

Plaats

Standaardprijs (excl. btw)

€ 3700,-

Duur

6 maanden

Voor wie?

De tweede stap in de opleiding tot Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed is de specialisatie Bedrijfsmatig Vastgoed. Deze is bestemd voor studenten die het SVMNIVO-diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige behaald hebben en zich willen specialiseren in het commercieel vastgoed. Of als u al Register-Makelaar Wonen bent en u verder wilt specialiseren in commercieel vastgoed.

Relevante werkervaring in het bedrijfsmatig vastgoed is een pré om de examens succesvol af te ronden. Voor het succesvol afronden van het examen Vakbekwaamheid makelaar BV is het eveneens sterk aan te bevelen een stageplek te zoeken, wanneer u nog niet werkzaam bent bij een makelaarskantoor bedrijfsmatig vastgoed.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De Specialisatie Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed (BV) bestaat uit een theoriegedeelte (Praktijkleer BV) en een vaardighedengedeelte (Vakbekwaamheid BV). Deze opleiding is zo opgezet dat u wordt voorbereid op de twee examens die bij deze specialisatie horen. De examens worden op verschillende momenten worden afgenomen:

1. Praktijkleer Bedrijfsmatig Vastgoed (flextoets)
2. Vakbekwaamheid Bedrijfsmatig Vastgoed met bijbehorend assessment gesprek

Praktijkleer Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed

Tijdens Praktijkleer BV leert u de kwaliteit van kopers en huurders in te schatten, diverse waarderingsmethodieken te duiden, financiële constructies te beoordelen en overeenkomsten op diverse aspecten te toetsen.

U krijgt les van verschillende docenten. Allemaal professionals met jarenlange ervaring. Ze zijn enthousiast en gespecialiseerd. Met een mix van theorie en praktijk bereiden ze u optimaal voor op het SVMNIVO-examen.

In dit onderdeel komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Makelaardij
 • Koop en verkoop
 • Huur en verhuur
 • Ethiek
 • Fiscaliteiten
 • Financiering
 • Ondernemingsbeleid
 • Waardebepaling
 • Bouwkundige installaties

Vakbekwaamheid Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed

U krijgt uitleg over het vergaren van de benodigde kennis en praktijkstukken voor uw portfolio. Daarnaast oefent u de verschillende vaardigheden die tijdens het examen van u gevraagd worden. Ook krijgt u advies voor het kiezen van een onderwerp voor het visiestuk en het uitwerken er van. U krijgt les van diverse ervaren docenten (tevens makelaar) en/of trainers.​

De totale opleiding bestaat uit vijftien lesdagen. De lessen vinden in de middag/avond plaats. Houd rekening met ongeveer zes tot acht uur zelfstudie per les; per les wordt een gedegen voorbereiding verwacht.

Wat is het resultaat?

Na deze opleiding bent u optimaal voorbereid op de examens Praktijkleer Bedrijfsmatig Vastgoed en Vakbekwaamheid Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed van SVMNIVO. De opleiding is gebaseerd op de leerresultaten Register Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed (BV) zoals door Stichting VastgoedCert zijn vastgelegd. Op deze termen worden door examenbureau SVMNIVO ook de examens gebaseerd, zodat er een goede aansluiting is tussen opleiding en examen. U vindt deze termen op www.vastgoedcert.nl​.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

De catering (lunch of diner), het studiemateriaal van de Academie voor Vastgoed en de parkeerkosten zijn bij de cursusprijs inbegrepen. U heeft aanvullend ook studieboeken nodig. Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. De link naar onze boekenlijst vindt u terug in de definitieve bevestiging die twee weken voor start van een module/opleiding wordt verstuurd. Deze boeken bestelt u zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module, zodat u altijd over het meest recente studiemateriaal beschikt. De boeken bestelt u het eenvoudigst via Studystore.

Meer weten?

Wij moedigen iedere potentiële student aan om een Open Avond bij de Academie voor Vastgoed bij te wonen, om zo een goed en compleet beeld te krijgen van onze cursussen en opleidingen. Hier kunt u verschillende presentaties bijwonen, lesmateriaal inzien en al uw vragen stellen aan docenten en medewerkers van de Academie voor Vastgoed.

Wanneer start de opleiding?

De opleiding wordt op dit moment gepland, het verwachte startmoment is voorjaar 2022. Wil je direct geïnformeerd worden op het moment dat de les data bekend zijn? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de wachtrij (fictieve startdatum 31 december 2025).

 

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

 • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
 • Vakdocenten
 • Hoogste slagingspercentages
 • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.