image title
image title
image title

Branche

Makelaardij

Plaats

ZOOM (online)
NIEUWEGEIN

Standaardprijs (excl. btw)

€ 1975,-

Duur

3 maanden

Voor wie?

De Praktijkopleiding Makelaar Wonen is bestemd voor Kandidaat-Makelaars Wonen die de praktijktoets bij SVMNIVO willen behalen voor certificering als Register Makelaar Wonen.

De opleiding

De Praktijkopleiding Makelaar Wonen bestaat uit een traject waarin u wordt voorbereid op de Praktijktoets Wonen. Dit examen bestaat uit drie onderdelen die op verschillende momenten worden afgenomen (de volgorde van afname ligt niet vast):

 1. Kwalificerend portfolio met bijbehorend assessment gesprek
 2. Verkoopprijsindicatie van twee objecten in uw agglomeratie

Om u optimaal voor te bereiden, bieden wij u niet alleen theoretische ondersteuning maar wordt u bij het maken van uw portfolio ook begeleidt. Zowel een ervaren docent en coach als u en uw medecursisten geven feedback en advies over het portfolio, zodat u deze goed kunt samenstellen. Hieronder leest u meer over het programma en de begeleiding bij het portfolio en het assessmentgesprek.

Het programma

Aan het eind van het opleidingstraject:

 • Bent u inhoudelijk voorbereid op alle handelingsdelen en opdrachten
 • Heeft u, uw eigen stijl als makelaar/taxateur ontdekt
 • Kun u een ‘elevator pitch’ geven
 • Kunt u een verkoopprijsindicatie bepalen
 • Bent u inhoudelijk begeleid bij het opstellen van het Kwalificerend Portfolio
 • Bent u voorbereid op het assessmentgesprek
 • Heeft u advies en feedback gegeven én gekregen
 • Bent u optimaal voorbereid op de Praktijktoets Wonen

De portfoliobegeleiding

Het maken van een Kwalificerend Portfolio is bedoeld om bewijsstukken te verzamelen die aantonen dat u beschikt over de competenties én kennis en vaardigheden om als (beginnend) Register-Makelaar aan de slag te kunnen.

Vorm en duur

 • Totaal 5 dagen
 • Circa 6-8 uur zelfstudie per dag; per les wordt een gedegen voorbereiding verwacht

Het is ook mogelijk om deze opleiding als middag/avond variant te volgen. Voor meer informatie over deze variant klikt u hier.

Wat is de prijs inbegrepen?

De catering (lunch of diner) en de parkeerkosten (m.u.v. Aristo Amsterdam) zijn bij de cursusprijs inbegrepen.​ Bovendien ontvangt u van ons inlogcodes voor proeftoetsen van SVMNIVO, zo bent u optimaal voorbereid op de examens. U ontvangt lesmateriaal dat door de Academie voor Vastgoed vervaardigd is.  U heeft aanvullend ook studieboeken nodig. Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. De link naar onze boekenlijst vindt u terug in de definitieve bevestiging die twee weken voor start van een module/opleiding wordt verstuurd. Deze boeken bestelt u zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module, zodat u altijd over het meest recente studiemateriaal beschikt. De boeken bestelt u het eenvoudigst via Studystore.

Let op

Wij adviseren dringend om werkervaring op te doen op een makelaarskantoor om uw slagingskansen te vergroten. Het maken van een portfolio is niet mogelijk zonder het werken op een makelaarskantoor.

Docent

De docenten zijn ervaren professionals die hun sporen in het makelaarsvak én lesgeven ruimschoots hebben verdiend. Dit garandeert praktijkgericht onderwijs, gebaseerd op de leerresultaten van Vastgoedcert.

Examen en diploma

Indien u bent geslaagd voor de Basistheorie Vastgoed én de specialisatie Makelaar Wonen (K-RMT) of bent geslaagd voor uw hbo-diploma Vastgoed & Makelaardij aan één van de onderstaande hogescholen, kunt u examen doen in de Praktijktoets Wonen. Als u ook de Praktijktoets van SVMNIVO met succes heeft afgelegd, volgt de certificering tot Register Makelaar. (Zie www.svmnivo.nl voor alle informatie, zoals de regionale planning van de examens). 

 • Het HBO-diploma Vastgoed & Makelaardij van onderstaande HBO-instellingen:
  • De Hanze Hogeschool, Groningen
  • De Fontys Hogeschool , Eindhoven (diploma’s afgegeven voor 1-10-2019)
  • De Hogeschool Rotterdam (voor diploma’s afgegeven tussen juli 2008 en september 2019)
  • Saxion, Enschede (voor diploma’s afgegeven na 1 juni 2012)

De voorwaarden voor deelname aan de praktijktoets Register Makelaar Wonen worden vastgesteld door VastgoedCert. Zie voor deze voorwaarden ook de site van VastgoedCert.

​​Voor al uw vragen

Heeft u vragen over de Praktijkopleiding Wonen? Wilt u weten hoe u makelaar kunt worden? Of uw vooropleiding passend is? Wilt u graag van tevoren studiemateriaal inzien? Wij helpen u graag! Bel 030-6085160 voor een afspraak met onze opleidingsadviseur. Of kom naar onze Open Avond.​​

Inschrijving

Onderaan deze pagina ziet u een inschrijfmogelijkheid op datum 31-12-2025, dit is een fictieve datum. Wanneer u interesse heeft in de opleiding kunt u zich hier wel inschrijven. Wij nemen dan contact met u op wanneer de opleiding ingepland is, zodat u zich dan in kunt schrijven voor de gewenste datum.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

 • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
 • Vakdocenten
 • Hoogste slagingspercentages
 • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.