image title
image title
image title

Branche

Makelaardij

Plaats

NIEUWEGEIN
WACHTRIJ

Standaardprijs (excl. btw)

€ 1975,-

Duur

3 maanden

Voor wie?

De Praktijkopleiding Makelaar Wonen is bestemd voor Kandidaat-Makelaars Wonen die de praktijktoets bij SVMNIVO willen behalen voor certificering als Register Makelaar Wonen.

De opleiding

De Praktijkopleiding Makelaar Wonen bestaat uit een traject waarin je wordt voorbereid op de Praktijktoets Wonen. Dit examen bestaat uit twee onderdelen die op verschillende momenten worden afgenomen (de volgorde van afname ligt niet vast):

 1. Kwalificerend portfolio met bijbehorend assessment gesprek
 2. Verkoopprijsindicatie van twee objecten in jouw agglomeratie

Om je optimaal voor te bereiden, krijg je niet alleen theoretische ondersteuning maar word je ook bij het maken van je portfolio begeleid. Zowel een ervaren docent en coach als je medecursisten geven feedback op en advies over het portfolio. Hieronder lees je meer over het programma en de begeleiding bij het portfolio en het assessmentgesprek.

Deze opleiding wordt ook als zaterdagvariant gegeven. Klik hier voor meer informatie. 

Het programma

Aan het eind van het opleidingstraject:

 • Ben je inhoudelijk voorbereid op alle handelingsdelen en opdrachten
 • Heb je een eigen stijl als makelaar/taxateur ontdekt
 • Kun je een ‘elevator pitch’ geven
 • Kun je een verkoopprijsindicatie bepalen
 • Ben je voorbereid op het assessmentgesprek
 • Heb je advies en feedback gegeven én gekregen
 • Ben je optimaal voorbereid op de Praktijktoets Wonen

De portfoliobegeleiding

Het Kwalificerend Portfolio is bedoeld om bewijsstukken te verzamelen die aantonen dat je beschikt over de competenties én kennis en vaardigheden om als (beginnend) Register-Makelaar aan de slag te kunnen.

Vorm en duur

 • Totaal 5 dagen
 • Circa 6-8 uur zelfstudie per dag

Het is ook mogelijk om deze opleiding op zaterdag te volgen. Meer informatie over deze variant vind je hier.

Let op

Wij adviseren dringend om werkervaring op te doen op een makelaarskantoor om uw slagingskansen te vergroten. Het maken van een portfolio is niet mogelijk zonder het werken op een makelaarskantoor.

Docent

De docenten zijn ervaren professionals die hun sporen in het makelaarsvak én lesgeven ruimschoots hebben verdiend. Dit garandeert praktijkgericht onderwijs, gebaseerd op de leerresultaten van Vastgoedcert.

Examen en diploma

Indien je bent geslaagd voor de Basistheorie Vastgoed én de specialisatie Makelaar Wonen (K-RMT) of het hbo-diploma Vastgoed & Makelaardij aan één van de onderstaande hogescholen hebt gehaald, kan je examen doen in de Praktijktoets Wonen. Als je ook de Praktijktoets van SVMNIVO met succes hebt afgelegd, volgt de certificering tot Register Makelaar (kijk op www.svmnivo.nl voor alle informatie, zoals de regionale planning van de examens). 

 • Diploma Vastgoed & Makelaardij van één van de volgende Hogescholen:

  • Fontys Hogeschool, Eindhoven (behaald tot 1-9- 2020)
  • Hanze Hogeschool, Groningen (behaald tot 1-9-2022)
  • Hogeschool Rotterdam (behaald na 1-7-2008 tot 1-9- 2022)
  • Saxion Enschede (behaald na 1-6-2012 tot 1-9-2022)
  • MRE-diploma van de ASRE of TU Eindhoven (behaald vóór 1-7-2008)

De voorwaarden voor deelname aan de praktijktoets Register Makelaar Wonen worden vastgesteld door VastgoedCert. Zie voor deze voorwaarden ook de site van VastgoedCert.

Wat is de prijs inbegrepen?

De catering (lunch of diner) en de parkeerkosten (m.u.v. Aristo Amsterdam) zijn bij de cursusprijs inbegrepen.​ Bovendien ontvang je van ons inlogcodes voor proeftoetsen van SVMNIVO, zo ben je optimaal voorbereid op de examens. Je ontvangt lesmateriaal dat door de Academie voor Vastgoed vervaardigd is.  Je hebt aanvullend ook studieboeken nodig. Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. De link naar de boekenlijst vind je in de definitieve bevestiging die twee weken voor start van een module/opleiding wordt verstuurd. Deze boeken bestel je zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van de module, zodat je altijd over het meest recente studiemateriaal beschikt. De boeken bestel je eenvoudig via Studystore.

​​Voor al je vragen

Heeft u vragen over de Praktijkopleiding Wonen? Wil je weten hoe je makelaar kunt worden? Of je vooropleiding passend is? Wil je graag van tevoren studiemateriaal inzien? Wij helpen je graag! Bel 030-6085160 voor een afspraak met onze opleidingsadviseur of kom naar onze Open Avond.​​

Inschrijving

Onderaan deze pagina kun je je inschrijven voor de opleiding. Staat hier alleen de datum 31-12-2025? Dan is dit een fictieve datum. Wanneer je op deze datum inschrijft nemen we contact met je op zodra de opleiding weer gepland is. Op dat moment kan je je inschrijven voor de gewenste datum. Inschrijven op deze wachtrij is gratis en verplicht je tot niets. 

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

 • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
 • Vakdocenten
 • Hoogste slagingspercentages
 • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.