image title
image title
image title

Branche

Makelaardij

Plaats

NIEUWEGEIN / ZOOM (online)
ZOOM (online)
Locatie niet nodig

Standaardprijs (excl. btw)

€ 1250,-

Duur

2 á 3 maanden

Hoe ziet de opleiding er uit?

De avondopleiding ‘Vakbekwaamheid Makelaar Wonen’ bestaat uit 8 avonden met een tussenliggende periode van twee weken waarin je de volgende les goed kunt voorbereiden, zowel qua vergaren van de benodigde kennis als het oefenen van de verschillende vaardigheden. Je krijgt les van diverse ervaren docenten (tevens NVM-makelaar) en/of trainers.​

Vorm, duur en studiemateriaal

 • Avondopleiding van 8 avonden.
 • Circa 5 uur zelfstudie per dagdeel (10 uur per lesdag).
 • De Academie voor Vastgoed syllabus krijgt je thuisgestuurd.​​

Vooropleiding

De kennis zoals (bij voorkeur recent) opgedaan in de opleidingen Basistheorie Vastgoed en Praktijkleer Wonen (voorheen Aanvullend Wonen module Makelaardijleer en Marketing) wordt als bekend verondersteld. Relevante werkervaring is een grote pre om het examen succesvol af te leggen. Tevens dien je alle voorgaande lesmodules van de opleiding Basistheorie Vastgoed en Praktijkleer Wonen (voorheen Aanvullend Wonen module Makelaardijleer en marketing) gevolgd te hebben. 

Ons dringend advies is dat de examens/certificaten van de Basistheorie Vastgoed en Praktijkleer Wonen (voorheen Aanvullend Wonen module Makelaardijleer en Marketing) reeds behaald zijn!

Examen SVMNIVO

De kandidaat dient (bron: eind- en toetstermen Stichting VastgoedCert):

 1. in staat te zijn aan te geven wie en wat de makelaar is en hoe deze naar cliënten, wederpartijen en derden moet optreden en dit te kunnen toepassen;
 2. in staat te zijn duidelijk te maken hoe de makelaar zijn taken moet uitvoeren en welke belangrijke functie de makelaar heeft ter zake van de vele onroerende zaak transacties, de advisering, de taxaties en het beheer.
 3. zijn of haar kennis van en inzicht in het taakgebied van de makelaar – transacties, advisering, taxaties en beheer – bij problemen die betrekking hebben op de verschillende soorten gebouwde en ongebouwde onroerende zaken te kunnen toepassen, mede met gebruikmaking van kennis uit andere disciplines (d.w.z. de opleiding Basistheorie en de module Makelaardijleer en Marketing van Aanvullend Wonen).

Het examen bestaat uit de volgende onderdelen (zie voor meer informatie www.svmnivo.nl):

 1. Woning in de verkoop/verhuur nemen.
 2. Onderhandelen & schriftelijke vastlegging van de onderhandeling.
 3. Koop-/huurovereenkomst vaststellen & toelichten.
 4. Verwerven aankoop/-aanhuuropdracht & schriftelijke vastlegging hiervan.
 5. Visiestuk schrijven & verdedigen.

De opleidingen zijn gebaseerd op de eind- en toetstermen zoals door Stichting VastgoedCert zijn vastgelegd. Op deze termen worden door examenbureau SVMNIVO ook de examens gebaseerd, zodat er een goede aansluiting is tussen opleiding en examen. Je vindt deze termen op www.vastgoedcert.nl. Relevante werkervaring is een grote pre om het examen succesvol af te leggen. Tevens adviseren wij dringend om alle voorgaande examens reeds behaald te hebben.

Nadat je de examens Praktijkleer Wonen en Vakbekwaamheid Makelaar Wonen hebt gehaald, ontvang je het diploma ‘Specialisatie Wonen’. Samen met het diploma Basistheorie Vastgoed, kan je je hiermee inschrijven in het KRMT-register.

 

 

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

 • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
 • Vakdocenten
 • Hoogste slagingspercentages
 • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.