image title
image title
image title

Branche

Taxatiebranche

Plaats

ZOOM (online)
DEN HAAG
NIEUWEGEIN
VUGHT

Standaardprijs (excl. btw)

€ 330,-

Duur

6 uur

Voor wie?

Makelaars en taxateurs Bedrijfsmatig Vastgoed. Deze cursus geldt als verplichte dag voor NRVT kamer BV.  

Wat is het doel? 

Het eerste dagdeel staat in het teken van de onderwerpen die door het NRVT verplicht zijn gesteld. Na afloop weet je welke lessen er te leren zijn uit de resultaten van de field audits van het NRVT van afgelopen jaar. Daarnaast wordt aandacht besteed aan tuchtuitspraken en plausabiliteit. Het tweede dagdeel gaat in op actualiteiten zoals het nieuwe model duurzaamheid. 

 

Hoe ziet het programma eruit?

Dagdeel 1: 

De volgende onderwerpen passeren de revue op een dynamische wijze en met de nodige praktijkvoorbeelden/casuïstiek:  

 1. NRVT-reglementen en Praktijkhandreiking: 
  Een korte opfriscursus met specifieke aandacht voor de plausibiliteitstoets. 
 2. Tuchtrechtuitspraken: 
  Je wordt bijgepraat over de laatste stand van zaken en de aandachtspunten voor de praktijk. 
 3. Desk- en fieldaudits in het kader van Doorlopend Toezicht: 
  Aandachtspunten die hier uit voortkomen worden besproken zodat je hier als taxateur je voordeel mee kunt doen voor je eigen praktijk. 

Dagdeel 2:
De actualiteit van de taxateur BV / GZV staat tijdens het tweede dagdeel centraalDe volgende onderwerpen staan in ieder geval op de agenda: 

 1. Taxatieonzekerheid:  
  De markt is momenteel zeer divers en de uiteindelijke impact van Covid-19 is nog niet bekend. Hoe ga je met deze taxatieonzekerheid om als taxateur en wat schrijf je daarover op in je rapport?  
 2. Waardebegrip marktwaarde: 
  Hier is in 2020 veel aandacht voor ontstaan. Ook waardebegrippen als ‘economische waarde’, ‘longterm sustainable value’ en ‘redelijke marktwaarde’ zijn geïntroduceerd. Hoe verhouden deze zich tot elkaar en wat kan de taxateur hiermee? In dit verlengde wordt ook aandacht besteed aan IVS en EVS beide van 2020. 
 3. Nieuwe model duurzaamheid praktijkhandreiking BV: 
  De achtergrond en mogelijke toepassingen en implementatie worden van dit nieuwe model worden doorgenomen. 

COVID-19
Wij streven ernaar om de cursussen zoveel mogelijk op locatie te verzorgen. Echter zal het eerste half jaar van 2021 nog volledig in ons virtuele klaslokaal lesgegeven worden. Er bestaat altijd een mogelijkheid dat lessen die op locatie zijn gepland, omgezet worden naar virtuele lessen. Wij zijn hier op voorbereid en zullen altijd snel schakelen. In geval van deze locatiewisseling ontstaat geen recht op restitutie van (een deel van) het lesgeld. We zullen je altijd zo snel mogelijk informeren. Houd onze social media in de gaten om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.

Studie-uren

VastgoedCert

Business3

NRVT

Business6

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

 • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
 • Vakdocenten
 • Hoogste slagingspercentages
 • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.