image title
image title
image title

Branche

Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

NIEUWEGEIN

Standaardprijs (excl. btw)

€ 195,-

Duur

Wonen en werken in het buitengebied

Nu de woningmarkt krap is, wordt de verschuiving richting het buitengebied steeds beter zichtbaar. In de praktijk kan er van alles misgaan bij de (ver)koop van een woning op het platteland: een boerderij is natuurlijk geen grachtenpand. Ben jij voldoende op de hoogte van de do’s en don’ts? Weet jij bijvoorbeeld hoe het zit met juridische-, fiscale-, en milieuaspecten in het buitengebied? Ben jij je bewust van het belang van bodemonderzoek? En wat zijn de actualiteiten en regelgeving rondom taxeren in het buitengebied ook al weer?

Op al deze –en nog veel meer- vragen krijg je op vrijdag 12 november het antwoord! De Academie voor Vastgoed organiseert dan namelijk in samenwerking met de NVM vakgroep Agrarisch & Landelijk weer het seminar ‘Wonen en werken in het buitengebied’ op het NVM-bureau in Nieuwegein. 

Tijdens het seminar Wonen en werken in het buitengebied volg je twee plenaire sessies én drie workshops. Je hoeft dus geen keuze te maken uit onderstaande onderwerpen maar kunt op alle vlakken de diepte in gaan! Deelname levert je, naast een bak aan kennis, zowel voor NRVT als VastgoedCert 6 studiepunten op in de kamers Landelijk Vastgoed, Wonen en Bedrijfsmatig Vastgoed. Een seminar dat voor alle makelaars en taxateurs geschikt is dus. 

Het programma

09:30 – 10:00Inloop en ontvangst op het NVM-bureau
10:00 – 10:15Opening door bestuurslid Agrarisch & Landelijk
10:15 – 10:45Plenair: Het belang van bodemkennis in het buitengebied. 
 Kennis van de kwaliteit van de bodem is van niet te onderschatten belang voor de waarde van onroerend goed, aansprakelijkheden en risico’s van bodemverontreiniging. Zeker in het buitengebied! We nemen je mee door de praktische basis van (mogelijke) risico’s die je in de bodem kunt tegenkomen. Op welke onderdelen kun je de bodem laten onderzoeken voor jouw klant? Een milieukundig expert vertelt je er alles over.
10:45 – 11:00Koffiepauze
11:00 – 12:30Workshop ronde 1
12:30 – 13:15Lunchpauze
13:15 – 14:45Workshop ronde 2
14:45 – 16:15Workshop ronde 3
16:15 – 17:00Plenair: Taxeren in het buitengebied
 Anet van Berk gaat in op de aandachtspunten en actualiteiten bij het taxeren in het buitengebied
17:00

Borrel

Inhoud Workshops

Anders dan voorgaande jaren hoef je deze keer niet te kiezen voor een onderwerp maar kun je alle onderwerpen volgen. Zo haal je extra veel kennis uit deze dag en kom je niet voor keuzestress te staan.  De volgorde waarin je de workshops volgt kan variëren en wordt op de dag zelf voor jou bepaald. Je kunt hier helaas geen voorkeur voor aangeven. 

Wonen en werken in het buitengebied
Spreker: Niels Crooijmans van Goorts + Coppens Advocaten

Als adviseur in het buitengebied weet je dat jouw klant geconfronteerd kan worden met tal van knelpunten, die kennis, kunde en inzicht vergen. Met up-to-date juridische kennis ben je ervan verzekerd dat je jouw klant van deskundig advies voorziet. Denk aan problemen met een mogelijke financiering als er nog een agrarische bestemming op ligt. Ook de (on)mogelijkheden tot herbestemming voor wonen of bedrijfsactiviteiten passeren de revue.


Ruimtelijke ontwikkelingen, milieu- en agrarische wetgeving in het buitengebied
Spreker: Richard van Baalen van A&S advocaten

Naast een inkijkje in actualiteiten ten aan zien van de nieuwe Omgevingswet, gaan we ook in op het onderwerp milieuwetgeving. Welke kennis heb jij nodig als je werkzaam bent in het buitengebied? Denk daarbij aan milieuaspecten zoals milieuzonering, geluid, geur, externe veiligheid en nadere kennis van het wettelijk kader.

Fiscale aspecten rondom landelijk wonen
Spreker: Pieter Seegers

Ben jij op de hoogte van de actuele fiscale aspecten rondom landelijk wonen en werken? Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat jouw klant die een woonboerderij koopt achteraf voor onaangename fiscale verrassingen komt te staan? En waar moet je rekening mee houden als je verdiensten vanuit bedrijfsactiviteiten hebt? Deze workshop geeft hier antwoord op.

 

Deze dag wil je niet missen! Schrijf je daarom vandaag nog in.

Studie-uren

NRVT

Landelijk Vastgoed6
Business6
Wonen6
WOZ6

VastgoedCert

Landelijk Vastgoed6
Business6
Wonen6
WOZ-

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.