image title
image title
image title

Branche

Makelaardij

Plaats

UTRECHT
WACHTRIJ

Standaardprijs (excl. btw)

€ 7500,-

Duur

1 jaar

Woningmarktconsultant

Een woningmarktconsultant denkt mee over de opzet van nieuwe woningbouwlocaties, over de keus van de te bouwen woningen en over de invulling van herbestemmings- en stadsvernieuwingsprojecten. De woningmarktconsultant laat als het ware de stem van de consument doordringen tot het volkshuisvestingsbeleid in Nederland, zodat vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd.

De opleiding Woningmarktconsultant levert een bijdrage tot een verdere professionalisering van dit vak. Heel belangrijk, want stakeholders zoals gemeenten, projectontwikkelaars en beleggers hebben steeds vaker behoefte aan advies van een woningmarktconsultant. Vandaar dat ook de NVM sterk hecht aan deze opleiding. Als gediplomeerd woningmarktconsultant kun jij je profileren op de lokale en regionale markt. Daarnaast geef je advies aan de verschillende partijen die betrokken zijn bij woningbouw. 

Om deze opleiding te starten is het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige óf aantoonbare werkervaring in het vastgoed vereist. Heb je vragen over of jouw vooropleiding passend is? Stuur ons dan een e-mail. 

De opleiding

De opleiding bestaat uit 44 dagdelen. Je volgt op maandag een (online) les van 14:45 tot 21:30. Daarnaast maak je een aantal huiswerkopdrachten. Elk blok wordt afgesloten met een toets of een praktijkopdracht. De opleiding duurt circa een jaar en bestaat uit de volgende blokken:  

 • Stakeholders 
 • Bouwkunde en projectontwikkeling 
 • Publiek- en privaatrecht 
 • Marketing, sales en advies 
 • Marktonderzoek, analyse en rapportage 
 • Financiering en fiscaliteit
 • In de praktijk 

Je krijgt les van specialisten zoals directeur marketing en verkoop bij AMSander ter Beek, Alliantie directeur Koen Westhoff, marketingspecialist en ERA CDO Arjan Terpstra, ervaren woningmarktconsultants Karin Hoorn en Sylvia Reinders en vele andere specialisten. Wil je meer weten over de verschillende vakken? Download dan hier de brochure WMC .

De opleiding wordt afgesloten met een scriptie en de mondelinge verdediging hiervan vindt plaats bij SVMNIVO. Bij een voldoende resultaat ontvang je het SVMNIVO-diploma ‘NVM-Woningmarktconsultant’. 

Vereniging NVM Woningmarktconsultants 

Tijdens de opleiding Woningmarktconsultant kun je aspirant-lid worden van de vereniging van NVM Woningmarktconsultants. De vereniging is in 2002 opgericht en organiseert onder andere bijeenkomsten, brainstormsessies, lezingen en workshops.   

De planning

De planning zoals je die ziet als je hieronder op ‘cursusrooster‘ klikt, klopt tot de zomer. Na de zomer gaat de opleiding verder op de maandagen, maar waar en op welke datum precies ligt nog niet vast. Een en ander is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. We zullen je zo snel mogelijk na de start van de WMC-opleiding op de hoogte brengen van de exacte data.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

 • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
 • Vakdocenten
 • Hoogste slagingspercentages
 • Innovatief

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.