image title
image title
image title

Ook in 2021 moet je, als makelaar of taxateur, aan de voor jou geldende studieverplichtingen voldoen. Wat zijn de studieverplichtingen voor makelaars en taxateurs? Klik hieronder op de kamer waarin jij staat ingeschreven. Onderaan deze pagina vind je ook de verplichting voor NVR en de overige registers. Kom je er niet uit? Meld je dan aan voor onze Studieadvies Service, we helpen je graag.

Kamer Wonen
Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed
Kamer Landelijk Vastgoed
Kamer WOZ 
Combinatie Wonen + Bedrijfsmatig Vastgoed

Staat jouw Kamer of combinatie van Kamers er niet bij? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag persoonlijk verder.

Nieuwe systeem VastgoedCert

Voor VastgoedCert geldt, voor de leden die dit jaar nog in de ‘oude stijl’ vallen dat zij een verplichte dag en facultatieve punten moeten halen. Bij inschrijving in meerdere kamers mogen deze facultatieve punten met één cursus gehaald worden die voor beide kamers punten oplevert. Leden die in de ‘nieuwe stijl’ vallen maken de niveaumeting en hebben verder geen studieverplichting voor VastgoedCert. Hen wordt aangeraden de jaarlijkse verplichte VastgoedCert cursus te blijven volgen, omdat de inhoud hiervan in de volgende niveaumeting weer getoetst zal worden.  

Iedereen met een VastgoedCert certificaat dat in of na 2020 vernieuwd is maakt een tweetal niveaumetingen om hun kennis en vakbekwaamheid aan te tonen. Als dit voor jou geldt, word je hierover persoonlijk door VastgoedCert benaderd. De Niveaumeting-toets wordt afgenomen door SVMNIVO, kijk voor meer informatie op www.svmnivo.nl

Er worden twee schriftelijke niveaumetingen afgelegd. Een Niveaumeting Theorie in het eerste jaar van de certificering en een Niveaumeting Vaardigheden in het derde jaar van de certificering. Wie beide niveaumetingen met succes afsluit, is vrijgesteld van het volgen van cursussen. Wie op bepaalde onderdelen onvoldoende scoort, krijgt een gericht, bindend studieadvies. 

Speciaal voor iedereen die de niveaumeting moet maken bieden we een voorbereidingscursus aan.  
Klik hier om je aan te melden voor de voorbereiding op de niveaumeting
Klik hier voor een Q&A over het nieuwe systeem van VastgoedCert
Klik hier voor een tijdlijn van VastgoedCert

NVR

NVR-leden dienen, afhankelijk van het soort lidmaatschap, jaarlijks cursussen te volgen en studiedagen bij te wonen. Zij vergaren daarmee studiepunten. Iedereen is verplicht om een bepaald aantal studiepunten te behalen. Behalve studiepunten moeten zij ook NVR-punten verzamelen door het bijwonen van kringvergaderingen en NVR-bijeenkomsten. Je kunt NVR studiepunten aanvragen door een bewijs van deelname aan info@rentmeesternvr.nl te sturen. Een bewijs van deelname vraag je op bij een van onze opleidingscoördinatoren.

Overig

De RICS hanteert een educatieverplichting van 20 studie-uren per jaar.

Het register DOBS hanteert in 2020 de volgende educatieverplichting: minimaal 6 punten aan studieactiviteiten die relevant zijn voor het werkgebied.

De NVM heeft haar studieverplichtingen afgeschaft per 1 januari 2018. Voor VastgoedPRO gelden alleen eisen als u niet gecertificeerd bent bij VastgoedCert of NRVT (85 punten per jaar).

Met een cursuspakket voldoet u in één keer aan al uw jaarlijkse educatie voor een of meerdere registers en kamers. De pakketten worden aangeboden op verschillende locaties in het land. 

COVID-19
Wij streven ernaar om de cursussen zoveel mogelijk op locatie te verzorgen. Echter zal het eerste half jaar van 2021 nog volledig in ons virtuele klaslokaal lesgegeven worden. Er bestaat altijd een mogelijkheid dat lessen die op locatie zijn gepland, omgezet worden naar virtuele lessen. Wij zijn hier op voorbereid en zullen altijd snel schakelen. In geval van deze locatiewisseling ontstaat geen recht op restitutie van (een deel van) het lesgeld. We zullen je altijd zo snel mogelijk informeren. Houd onze social media kanalen in de gaten om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.

image

Studieadvies nodig?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.