Als makelaar of taxateur wil je bijblijven. 


Daarom voldoe je ook in 2023 aan je studieverplichting. Hieronder leggen we de studieverplichtingen van VastgoedCert en NRVT voor 2023 aan je uit. Op deze pagina vind je ook de verplichting voor NVR en de overige registers. Kom je er niet uit? Bekijk het schema met ons complete cursusaanbod of neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

VastgoedCert

Val je dit jaar nog in de ‘oude stijl’ bij VastgoedCert? Dan volg je een verplichte dag en een of meerdere facultatieve cursussen. Bij inschrijving in meerdere kamers mag je deze facultatieve punten met één cursus die voor beide kamers punten oplevert halen. Is jouw certificaat eind 2022 verlopen? Dan maak je in 2023 je niveaumeting theorie. Is dit het derde jaar van jouw certificering? Dan ga je op voor de niveaumeting vakvaardigheden. Als dit voor jou geldt, word je hierover door VastgoedCert benaderd. De Niveaumeting-toets wordt afgenomen door SVMNIVO, bij hen vind je ook meer informatie en kun je de niveaumeting inboeken. Scoor je op alle onderdelen van de niveaumetingen voldoende? Dan hoef je in 2023 en 2024 geen punten te halen. Scoor je op bepaalde onderdelen onder de grens van 55%? Dan krijg je van VastgoedCert een bindend studieadvies.

Speciaal voor iedereen die de niveaumeting moet maken bieden we een voorbereidingscursus aan. Weet je niet zeker in welk systeem je valt? Neem dan contact met ons op. 

Verplichte dagen VGC                 Voorbereiding niveaumeting               Bindend studieadvies VGC

NRVT

Hoeveel punten je voor NRVT moet halen, hangt af van in welke kamer(s) je bent ingeschreven. Kijk in Mijn NRVT hoeveel punten jij in 2023 moet behalen of bekijk hier meer informatie. Kom je er niet uit? Neem contact met ons op.

Punten bij registratie in 1 kamer:

KamersVerplichtFacultatiefVrijTotaal
WOZ69520
BV312520
LAV69520
Wonen69520
Vakgroep modelmatig waarderen6006


Verplichte dagen NRVT

KRMT 

Heb jij dit jaar een hercertificering op de planning voor bovenstaand register? Dan voldoe je met het volgen van de verplichte dag 2023 van VastgoedCert aan één hercertificeringsdag. Vermeld bij jouw inschrijving voor de cursus jouw KRMT-nummer.

NVR

NVR-leden dienen, afhankelijk van het soort lidmaatschap, jaarlijks cursussen te volgen en studiedagen bij te wonen. Zij vergaren daarmee studiepunten. Iedereen is verplicht om een bepaald aantal studiepunten te behalen. Behalve studiepunten moeten zij ook NVR-punten verzamelen door het bijwonen van kringvergaderingen en NVR-bijeenkomsten. Je kunt NVR studiepunten aanvragen door een bewijs van deelname aan info@rentmeesternvr.nl te sturen. Een bewijs van deelname vraag je op bij een van onze opleidingscoördinatoren.

Mail de opleidingscoördinatoren

Overig

De RICS hanteert een educatieverplichting van 20 studie-uren per jaar.

Het register DOBS hanteert in 2023 de volgende educatieverplichting: minimaal 6 punten aan studieactiviteiten die relevant zijn voor het werkgebied.

De NVM heeft haar studieverplichtingen afgeschaft per 1 januari 2018. Voor VastgoedPRO gelden alleen eisen als je niet gecertificeerd bent bij VastgoedCert of NRVT (85 punten per jaar).


Kom je er niet uit welke studieverplichting voor jou geldt? 


Vraag een gratis studieadvies aan


Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting