Als makelaar of taxateur wil je bijblijven. 


Daarom voldoe je ook in 2021 aan je studieverplichting. Hieronder leggen we de studieverplichtingen van VastgoedCert en NRVT voor 2021 aan je uit. Op deze pagina vind je ook de verplichting voor NVR en de overige registers. Kom je er niet uit? Gebruik dan de cursuskiezer of neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

VastgoedCert

Val je dit jaar nog in de ‘oude stijl’ bij VastgoedCert? Dan volg je een verplichte dag en een of meerdere facultatieve cursussen. Bij inschrijving in meerdere kamers mag je deze facultatieve punten met één cursus die voor beide kamers punten oplevert halen. Val je in de ‘nieuwe stijl’? Dan maak je dit jaar je eerste niveaumeting. Als dit voor jou geldt, word je hierover door VastgoedCert benaderd. De Niveaumeting-toets wordt afgenomen door SVMNIVO, bij hen vind je ook meer informatie en kun je de niveaumeting inboeken. Scoor je op alle onderdelen van de niveaumetingen voldoende? Dan hoef je de komende jaren geen punten te halen. Scoor je op bepaalde onderdelen onvoldoende? Dan krijg je van VastgoedCert een bindend studieadvies.

Speciaal voor iedereen die de niveaumeting moet maken bieden we een voorbereidingscursus aan. Weet je niet zeker in welk systeem je valt? Neem dan contact met ons op. 

Actualiteiten dagen VGC                     Voorbereiding niveaumeting               Bindend studieadvies VGC

NRVT

Hoeveel punten je voor NRVT moet halen, hangt af van in welke kamer(s) je bent ingeschreven. Kijk in Mijn NRVT hoeveel punten jij in 2021 moet behalen of download het schema met rekenvoorbeelden. Kom je er niet uit? Neem contact met ons op.

Punten bij registratie in 1 kamer:

KamersVerplichtFacultatiefVrijTotaal
WOZ69520
BV312520
LAV69520
Wonen69520
Vakgroep (VMW)6006


Verplichte dagen NRVT

NVR

NVR-leden dienen, afhankelijk van het soort lidmaatschap, jaarlijks cursussen te volgen en studiedagen bij te wonen. Zij vergaren daarmee studiepunten. Iedereen is verplicht om een bepaald aantal studiepunten te behalen. Behalve studiepunten moeten zij ook NVR-punten verzamelen door het bijwonen van kringvergaderingen en NVR-bijeenkomsten. Je kunt NVR studiepunten aanvragen door een bewijs van deelname aan info@rentmeesternvr.nl te sturen. Een bewijs van deelname vraag je op bij een van onze opleidingscoördinatoren.

Mail de opleidingscoördinatoren

Overig

De RICS hanteert een educatieverplichting van 20 studie-uren per jaar.

Het register DOBS hanteert in 2020 de volgende educatieverplichting: minimaal 6 punten aan studieactiviteiten die relevant zijn voor het werkgebied.

De NVM heeft haar studieverplichtingen afgeschaft per 1 januari 2018. Voor VastgoedPRO gelden alleen eisen als u niet gecertificeerd bent bij VastgoedCert of NRVT (85 punten per jaar).


Kom je er niet uit welke studieverplichting voor jou geldt? 


Vraag een gratis studieadvies aan


Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting