image title
image title
image title

De Academie voor Vastgoed, de beste worden in wat u doet

De Assistent-Makelaarsopleiding leidt op tot medewerker die de makelaar ondersteunt en die verkoopbezichtigingen en -onderhandelingen van panden mag begeleiden. De opleiding kan ook van pas komen op een ander vastgoedgerelateerd kantoor. Tijdens deze opleiding doe je een brede vastgoedkennis op en leer je alle werkzaamheden die een makelaar ondersteunen. Van marketing en relatiebeheer tot bezichtigen en onderhandelen.​ 

Voor wie?

De Assistent-Makelaarsopleiding is de snelste manier om gecertificeerd aan de slag te gaan op een makelaarskantoor waarbij je ook gediplomeerd bent om bezichtigingen te doen en te onderhandelen bij verkoop en verhuur.

Er gelden geen opleidingseisen voor deze opleiding, het denkniveau is MBO+ (richtlijn). Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is onmisbaar. 

Let op: De opleiding tot Assistent-Makelaar is niet verplicht wanneer je de opleiding tot Kandidaat- of Register Makelaar wilt volgen! 

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding tot Assistent-Makelaar bestaat uit vijf vakken:

  • Privaatrecht
  • Publiekrecht
  • Bouwkunde
  • Vastgoedeconomie
  • Praktijkleer Makelaar Wonen

Je kunt deze opleiding doordeweeks volgen via een middag/avondopleiding of in de avonduren, ook is het mogelijk om de opleiding op zaterdag te volgen. Je hebt altijd op vaste dag(en) per week les, behalve in de schoolvakanties. In onderstaand schema zie je de belangrijkste verschillen tussen de varianten:

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt je voor op de bijbehorende examens van SVMNIVO. Je meldt jezelf hiervoor aan. Je krijgt het certificaat Assistent-Makelaar na het afleggen van de volgende examens:

SVMNIVO examineert de modules Rechten en Capita Selecta door middel van een flextoets, die je kunt doen op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door jou gekozen moment. Daarbij doe je een praktijkexamen, dat bestaat uit een praktijktoets en een mondelinge verdediging. De kosten vind je op de tarievenlijst van SVMNIVO. Wij helpen je graag verder, maar voor specifieke informatie over de examens kan je het beste direct contact opnemen met  SVMNIVO.

De Academie voor Vastgoed verstrekt voor beide flextoetsen een inlogcode voor twee gratis proeftoetsen, zodat jij je optimaal kunt voorbereiden op de toetsen.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

De opleiding tot Assistent Makelaar wordt zowel in klassikale als virtuele variant gegeven. Om de opleiding virtueel te volgen kies je voor de locatie ‘Zoom’. Meer informatie over ons virtuele klaslokaal vind je hier. 

  1. Avondopleiding – Doorlooptijd: negen à twaalf maanden, met een studielast van circa zes uur per week.

  2. Avondopleiding intensief – Doorlooptijd: vijf à zes maanden, met een studielast van circa twaalf uur per week.

  3. Zaterdagopleiding – Doorlooptijd: vijf à zes maanden, met een studielast van circa twaalf uur per week.

  4. Middag/avondopleiding – Doorlooptijd: vijf à zes maanden, met een studielast van circa twaalf uur per week.

Wanneer je klikt op één van de opleidingsvarianten, kan je de actuele startdata bekijken.  

Ontheffingsbeleid A-RMT-werkzaamheden

Als je al werkzaam bent bij een NVM-kantoor en de opleiding tot Assistent Makelaar volgt, kan de NVM je ontheffing verlenen waarmee je gedurende de opleiding werkzaamheden van een Assistent-Makelaar mag uitvoeren. De ontheffingstermijn bij het volgen van de Assistent-Makelaarsopleiding bij de Academie voor Vastgoed  is 12 maanden. De ingangsdatum van de ontheffingstermijn is gelijk aan de startdatum van de opleiding. De ontheffing kan alleen door een NVM-makelaar van het kantoor worden aangevraagd. Hoe je dat doet, lees je hier.

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.