image title
image title
image title

De Academie voor Vastgoed biedt de ideale omgeving waarin u zich als vastgoedprofessional kunt ontwikkelen.

Wil je zelfstandig makelaar en/of taxateur worden? Dan is de eerste ​stap in deze richting de opleiding Basistheorie Vastgoeddeskundige. De Specialisatie en Praktijkopleiding maken de reeks compleet. 

Hoe is de Basistheorie Vastgoeddeskundige opgebouwd?

De Basistheorie Vastgoeddeskundige bestaat uit vijf modules, waarvoor je ieder afzonderlijk een examen aflegt bij SVMNIVO.

 • Bouwkunde (16 klassikale lessen)
 • Financiën en Fiscaliteiten (9 klassikale lessen en 12 e-learning modules)
 • Privaatrecht (12 klassikale lessen)
 • Publiekrecht (12 klassikale lessen)
 • Vastgoedeconomie (5 klassikale lessen en 6 e-learning modules)

Je kunt de opleiding Basistheorie Vastgoeddeskundige in verschillende varianten volgen  Iedere variant heeft zijn eigen doorlooptijd. Klik voor meer informatie en om je aan te melden op de link. 

   1. Middag/avondopleiding regulier: eenmaal per week les van 14:45 tot 21:30 uur (met uitzondering van de schoolvakanties). Je boekt alle vakken in één keer, dus je krijgt in één keer een rooster voor de gehele opleiding.
   2. Middag/avondopleiding intensief: tweemaal per week les van 14:45 tot 21:30 uur (met uitzondering van de schoolvakanties). Je boekt alle vakken in één keer, dus je krijgt in één keer een rooster voor de gehele opleiding.
   3. Avondopleiding: eenmaal per week les van 18:30 tot 21:30. Je boekt alle vakken in één keer, dus je krijgt in één keer een rooster voor de gehele opleiding. De avondopleiding vindt plaats in ons virtuele klaslokaal, ook als we straks weer op locatie les mogen geven. 
   4. Modulair: les in de avonduren (van 18:30 tot 21:30). Je boekt de vakken los van elkaar en je kunt dus zelf beslissen in welke volgorde je de vakken volgt.

    Voor de modulaire opleiding schrijf je in per vak. Klik op een vak naar keuze voor meer informatie en inschrijven:

In onderstaande tabel zijn de verschillen tussen de varianten schematisch weergegeven. In de kolom ‘Avondopleiding’ is rekening gehouden met het volgen van alle vijf de modules achter elkaar door.

  Avondopleiding Middag/avondopleiding regulier Middag/avondopleiding intensief Modulair
 Duur20 maanden 9 à 12 maanden 6 maanden Minimaal 1,5 jaar
 Aantal bijeenkomsten één keer per week één keer per week twee keer per weekzelf te bepalen
 Lestijden 18:30 – 21:30 uur 14:45 – 21:30 uur 14:45 – 21:30 uur 18:30 – 21:30 uur
 Zelfstudie per week 7 à 10 uur per bijeenkomst 15 à 20 uur per bijeenkomst 15 à 20 uur per bijeenkomst 7 à 10 uur per bijeenkomst
 Naast een fulltime baan? ja nee nee ja
 Eigen tempo bepalen?nee nee neeja

 

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt je voor op de examens van SVMNIVO. Aanmelden voor de examens doe je bij SVMNIVO. Je maakt de examens op één van de SVMNIVO-examenlocaties op hetmoment dat het jou uitkomt. De afnamedata vind je hier. Bouwkunde is onderverdeeld in twee examens: Bouwkunde A (algemene/materialenkennis) en Bouwkunde B (bestek en tekeningen lezen). Voor elk behaald examen ontvang je een certificaat, dat drie jaar geldig is. Als je alle certificaten gehaald hebt,  ontvang je een diploma met onbeperkte geldigheid. De kosten voor de SVMNIVO-examens vind je op de tarievenlijst. Met vragen over de examens kun je het beste direct contact opnemen met SVMNIVO.​​

De Academie voor Vastgoed verstrekt voor iedere lesmodule een inlogcode voor twee gratis proeftoetsen, zodat je optimaal voorbereid bent op de examens.

Ontheffing A-RMT-werkzaamheden bij opleidingen

Als je al voor een NVM-kantoor werkt, en de opleiding tot Kandidaat makelaar volgt, kan de NVM  ontheffing verlenen waarmee je gedurende de opleiding al werkzaamheden van een assistent-makelaar mag uitvoeren. De ontheffingstermijn gaat in op het moment dat je start met de opleiding en duurt maximaal 30 maanden. De ontheffing kan alleen door een NVM-makelaar van het kantoor worden aangevraagd. Hoe dat moet, lees je hier.

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.