image title
image title
image title

De taxatiebranche is in beweging en ontwikkelt zich meer en meer tot een professionele beroepsgroep met eigen regels en richtlijnen. Tot  voor kort werd het taxatievak vaak in een adem genoemd met de makelaardij. Ook studenten konden met één opleidingstraject en met één praktijkexamen zowel makelaar als taxateur worden. In de loop van 2018 zijn deze opleidingsroutes en examens van elkaar gescheiden.

De eerste stap in je opleiding tot taxateur is de Basistheorie Vastgoeddeskundige.

Stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige

In het eerste gedeelte leg je een theoretische basis om aan de slag te gaan in de taxatiebranche. De Basistheorie Vastgoeddeskundige bestaat uit vijf vakken, waarvoor je ieder afzonderlijk een examen aflegt bij SVMNIVO. Bij de Academie voor Vastgoed kan je kiezen uit een avondopleiding of een middag/avondopleiding (regulier of intensief). De doorlooptijd van de Basistheorie Vastgoeddeskundige kan hierdoor variëren van zes maanden tot twee jaar. 

Wil je meer weten over de Basistheorie Vastgoeddeskundige? Uitgebreide informatie vind je hier.

Let op: na het afronden van de examens Basistheorie Vastgoeddeskundige ben je nog geen taxateur.

Stap 2

Na het afronden van de Basistheorie Vastgoeddeskundige doorloop je stap 2 van de opleiding.

Klik hier voor stap 2 in de opleiding tot taxateur Wonen
Klik hier voor stap 2 in de opleiding tot taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed
Klik hier voor stap 2 in de opleiding tot taxateur Landelijk Vastgoed

De opleiding blinkt uit vanwege de praktische opzet. Wat jij leert is direct toepasbaar en actueel. De focus ligt op de kennis en vaardigheden die je als taxateur nodig hebt. Door een mix van klassikale lessen, e-learning en zelfstudie maakt je je het vak van taxateur eigen.

Persoonlijke begeleiding 
Gedurende het gehele traject word je begeleid door een kerndocent. Deze docent heeft ruime praktijkervaring als taxateur wonen en is jouw inhoudelijke vraagbaak tijdens de opleiding.

Netwerk voor de toekomst
Doordat je vaak samenwerkt met medestudenten bouw je aan een netwerk voor de toekomst.

Inzet van specialisten
Je krijgt les van specialisten zoals juristen en bouwkundigen. Je bent daardoor niet alleen goed voorbereid op de theorie examens maar ook op de hoogte van de laatste actuele ontwikkelingen in bijvoorbeeld het huurrecht of bouwkundige gebreken. Je leert alles van een specialist.

Tussentijdse toetsing en opdrachten
Tijdens de opleiding werk je aan de hand van opdrachten aan een taxatiedossier. Op basis van een doorlopende casus bouw je stap voor stap dit dossier op. Het dossier wordt aan het eind van de opleiding beoordeeld in een eindgesprek. Daarnaast maak gedurende het traject twee kennistoetsen bij het examenbureau SVMNIVO.

Eindtoets
De opleiding wordt afgesloten met de eindtoets bij SVMNIVO. De eindtoets bestaat uit het uitwerken van een fictieve taxatie-opdracht. Je kunt je hiervoor inschrijven, nadat je het eindgesprek over je dossier en de kennistoetsen gehaald hebt. 

Stap 3

Gezel
Wanneer je alle toetsen van SVMNIVO en opdrachten van de Academie voor Vastgoed behaald hebt mag je je inschrijven als Gezel in het register van NRVT. Vanaf dan kun je beginnen aan je meester-gezel periode. Dit vormt het laatste deel van je opleiding. Meer informatie over het Meester-Gezel traject lees je hier.

Vrijstellingen

Voor informatie over mogelijke vrijstellingen kun je terecht op de site van SVMNIVO. Klik hier voor de benodigde documenten en kijk onder het kopje ‘Vrijstellingen’.

 

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

image title

 
Wil jij jezelf en jouw kantoor een voorsprong in vastgoed geven? Zorg er dan voor dat jij je ook specialiseert in de aankoopmakelaardij met onze leerlijn Aankoop! Er is een leerlijn voor KRM-T en RM en een voor ARM-T en binnendienstmedewerkers. Klik hier voor meer informatie en wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol.