Anja slaagt als eerste taxateur Wonen.

24 Aug 21

Niet lang nadat Anja de Kock startte met de Basistheorie Vastgoeddeskundige, werden de opleidingsroutes voor makelaar en taxateur definitief gescheiden. Waar Anja op weg gegaan was om RMT'er te worden, moest zij nu een keuze maken tussen het makelaars- en taxateursvak. 'Dat was niet echt lastig' vertelt Anja. 'Ik was op dat moment al bijna 25 jaar werkzaam in de vastgoedbranche en wist van mezelf dat ik niet super commercieel aangelegd ben'. Zaken uitzoeken, uitrekenen en precies zijn, dat is waar ze wel energie van krijgt. 'De keuze om verder te gaan op de taxateursroute was dus snel gemaakt' vertelt Anja enthousiast. 

Dus schreef Anja zich in op de wachtrij voor de Taxateursopleiding Wonen bij AVV en na enige tijd ging de opleiding van start. Dat ging niet zonder slag of stoot: 'AVV was de eerste opleider met een taxateursroute en ik zat in de allereerste groep.'  Vertelt Anja. 'Zo pionieren is heel gaaf, maar het brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. We wisten bijvoorbeeld niet precies hoe lang het hele traject zou duren of welke specificaties ten grondslag lagen aan het meester-gezeltraject van NRVT.'. Ook voor Learning & Development Specialiste Stefanie Lamme, die de Taxateursopleiding Wonen samen met Jetske Kralendonk en een aantal superspecialisten ontwikkelde, was deze periode uitdagend: 'Zo'n eerste editie is altijd spannend want de toetstermen en leerdoelen waren nog niet vastgesteld en werden gaandeweg nog aangepast. We moesten dus heel flexibel zijn tijdens het ontwikkelen van de opleiding'. 

De taxateursopleidingen van AVV blinken uit vanwege de praktische opzet. De stof is direct toepasbaar in de praktijk. Dat gold helemaal voor Anja, die al tijdens de opleiding startte met haar meester-gezeltraject. Dat was leuk én leerzaam, ook voor haar meester Nico van Vliet, verbonden aan de Hofstede Groep. 'Het was heel prettig dat ik al tijdens de opleiding praktijkervaring kon opdoen. Maar ook voor Nico was het traject waardevol, de manier van werken die wij aangeleerd kregen was voor hem tenslotte ook nieuw. Dat leidde tot mooie discussies waarin we veel van elkaar geleerd hebben.'. Dat dit niet helemaal was hoe NRVT en SVMNIVO het meester-gezeltraject voor zich zagen, bleek toen Anja al drie maanden na het afronden van de opleiding bij AVV, haar portfolio inleverde. 'Dat vonden ze toch wel wat snel, maar uiteindelijk vonden ze het goed genoeg om mij op te laten gaan voor het laatste, mondelinge assessment.'. 

En dat laatste, mondelinge assessment heeft Anja dus positief afgerond, waarmee ze als eerste taxateur Wonen volgens de nieuwe route geslaagd is. Stefanie: 'Bij AVV zijn we supertrots op Anja. Zo'n assessment met een 100% score halen doe je niet zomaar'. Anja is inmiddels vol energie als taxateur aan de slag vanuit haar bedrijf Taxanja. Op haar opleiding bij AVV kijkt ze positief terug. Niet in de laatste plaats vanwege de docenten: 'De docenten bij AVV geven fijn en bevlogen les, ik kijk ernaar uit straks ook mijn PE-cursussen via de Academie bij hen te volgen'.  

 

Net als Anja taxateur worden?

 

Bekijk jouw mogelijkheden

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting