Branche

Makelaar

Plaats

Wachtlijst

Prijs

€ 365,00 (excl. btw)
€ 441,65 (incl. btw)

Duur

6 uur

Studiepunten

VGC
Wonen6
BV 6
LV 6

NRVT
Wonen6
BV6
LV6
WOZ6

Actualiteiten monumenten 2023

Omdat monumenten verkopen of taxeren uitdagend kan zijn, is actuele kennis voor jou als vastgoedprofessional van cruciaal belang!


Op 24 november krijg je de kans om volledig op de hoogte te worden gebracht van de laatste ontwikkelingen die relevant zijn voor jou. Deze boeiende cursus vindt plaats in een prachtig monumentaal theater, dat tevens vier (huur)woningen erboven herbergt. Dit theater heeft enkele jaren geleden een indrukwekkende restauratie ondergaan, waardoor het een ideale locatie is voor deze leerzame dag.

Programma:

- Tijdens de cursus zal Mariël Kok van Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed jou alles vertellen over wat tegenwoordig mogelijk en toegestaan is op het gebied van monumentrestauratie, -aankoop en -verkoop. Om deze informatie in de praktijk te ervaren, zul je een bezoek brengen aan het oude Tivoli, dat momenteel een uitgebreide restauratie ondergaat.

- Daarnaast zal Bernard Leemans twee perspectieven belichten: zowel de waarde van een monument voor een eigenaar als die voor een makelaar. Je zult inzicht krijgen in hoe restauratie de waarde van een monument beïnvloedt en welke aspecten hierbij een rol spelen.

- Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij monumenten. Joël Scherrenberg zal verschillende praktijkvoorbeelden presenteren waarin hij erfgoed heeft gewaardeerd en laten zien wat de impact van verduurzaming is op de waarde van monumenten.


Kortom, deze praktische dag op een bijzondere locatie, onder leiding van Hilde van Werven (Erfgoedacademie) en Ina Roeterdink (Restauratiefonds), biedt jou de mogelijkheid om kennis bij te spijkeren en waardevolle inzichten op te doen in de wereld van monumenten. Mis deze unieke kans niet!

 Deze cursus is tot stand gekomen in samenwerking met de ErfgoedAcademie, NVM en Academie voor Vastgoed. 

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting