Branche

Makelaar

Plaats

Virtueel

Prijs

n.t.b

Duur

1,5 uur

Studiepunten

NRVT
Wonen1

AVV - NVM Minicollege Taxeren en Validatie 2.0 (Webinar)

Mis dit gratis lunchwebinar niet en laat je informeren door onze deskundige sprekers!

Jouw rol als taxateur is van onschatbare waarde en groeit aanzienlijk wanneer er zo min mogelijk correcties nodig zijn vanuit een validatie-instituut. Daarom komt er een einde aan het tijdperk van verbetervoorstellen. 

De één vindt ze wellicht wel handig, voor de ander zijn ze een doorn in het oog. Het is straks dus aan iedere taxateur om een kritische blik te werpen op zijn of haar eigen taxatierapport: Validatie 2.0. 

Hoe ben je als taxateur goed voorbereid op de evolutie van Validatie 2.0? Wanneer wordt een rapport afgewezen en welke valkuilen zijn er die je kunt vermijden? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens dit minicollege tijdens jouw lunchpauze op 2 oktober. Van 12.00 tot 13.30 uur delen drie experts hun inzichten vanuit verschillende perspectieven over het onderwerp Taxeren & Validatie 2.0.

Mis deze cruciale kennis niet en sluit aan bij dit kosteloze webinar, rechtstreeks vanuit de NVM livestream studio!


Programma

12.00 Welkom AVV-NVM minicollege door Ingrid Streppel, programmamanager taxeren NVM.

12.10  Aanpak NWWI & Validatie 2.0

Het NWWI zorgt voor de validatie van jouw taxatierapport en doet er alles aan om de doorlooptijd van het validatieproces te minimaliseren. Dit draagt bij aan de digitale doorstroming richting hypotheekvertrekkers. Waarom is het 4-ogen principe via de nieuwe validatie 2.0 een win-win voor iedereen? Dat hoor je van Adriaan Post, manager I&A bij het NWWI.

12.35  Visie NVM & Validatie 2.0

De NVM taxateur WONEN taxeert voor particuliere opdrachtgevers, heeft een functie met maatschappelijk (publiek) belang. Daarbij draagt een betrouwbaar rapport bij aan de borging van het financieel stelsel. Hoe pak je als taxateur jouw verantwoordelijkheid? Wat zijn de valkuilen richting validatie? Rolf Harder, algemeen bestuurder taxeren NVM, geeft zijn visie op Validatie 2.0.

13.00  Slotgesprek: (stakeholders)perspectief Validatie 2.0

Hoe wordt de bovengenoemde aanpak en visie nu beoordeeld vanuit een Auditor? Hoe zorgen we samen voor een NVM taxatierapport dat 'een zegel van vertrouwen’ uitstraalt? Ingrid Streppel, programmamanager taxeren NVM gaat in gesprek met:

  • Adriaan Post, manager I&A NWWI
  • Rolf Harder, algemeen bestuurder taxeren NVM
  • Ad van de Wouw, auditor, vastgoed taxateur en docent Academie voor Vastgoed 

13.25 Wrap-up 

13.30 Einde AVV-NVM kennissessie

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting