Branche

Andere opleidingen

Plaats

Regio utrecht

Prijs

€ 1.495,00 (excl. btw)
€ 1.808,95 (incl. btw)

Duur

3 dagen

Basisopleiding WOZ Medewerker

Jouw opleiding tot gecertificeerd WOZ-medewerker
Mix van klassikale lessen op locatie en e-learning
Vakspecialst Ivo Lechner
Oefen met casuïstiek en opdrachten
Gratis proeftoets
NVM-ledenkorting

De uitvoering van de Wet WOZ omvat een groot aantal werkzaamheden en de WOZ-waarde is steeds vaker bepalend. De vraag naar WOZ-deskundigen is dan ook hoog. 


Over de opleiding 
Een WOZ-medewerker weet welke gegevens nodig zijn voor de uitvoering van het WOZ-proces, hoe de communicatie vanuit de overheid met burgers en bedrijven verloopt, wat de werkprocessen en protocollen omtrent het WOZ-proces zijn, hoe hij de objectkenmerken en taxatie ten behoeve van een WOZ-taxatie uit kan voeren, hoe de juridische processen van bezwaar-en beroepsschriften uitgevoerd worden en kent de wet en regelgeving omtrent de uitvoering van het gehele WOZ-proces.

De lessen kennen een cyclische volgorde waarbij je het WOZ-proces vanuit de praktijk volgt. Vakspecialist Ivo Lechner bespreekt casussen en beroepssituaties om je de stof aan te leren. Ivo Lechner is een bekende naam in dit vakgebied. Met zijn kennis en praktijkervaring is hij de uitgelezen docent voor deze opleiding. De dagopleiding bestaat uit zes dagdelen op locatie én vier e-learnings. Deze mix van lesvormen zorgt voor een optimale voorbereiding op het SVMNIVO-examen.

Voor wie 
Om als gecertificeerd WOZ-medewerker aan de slag bij de gemeente, provincie en vergelijkbare organisaties is het van belang het examen WOZ-medewerker van SVMNIVO te behalen.
De opleiding tot WOZ-medewerker biedt daarop een uitstekende voorbereiding.

Toelating
Om deze opleiding te volgen dien je in het bezit zijn van het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige.
Als Register Makelaar of Register Taxateur beschik je over voldoende kennis en aantoonbare werkervaring om met deze opleiding te kunnen starten. Twijfel je of je vooropleiding passend is? Stuur ons dan eerst een e-mail.

Examen
Examinering verloopt via onafhankelijk examenbureau SVMNIVO. Examenkosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs.
Van Academie voor Vastgoed ontvang je een gratis proeftoets. Na het maken van deze proeftoets weet je wat je op jouw examen kunt verwachten, en kom je beslagen ten ijs.

Toekomst
Na afronding van de opleiding én het behalen van het examen bij SVMNIVO, mag je jezelf gecertificeerd WOZ-medewerker noemen.
Daarnaast kun je je ook inschrijven in het register van de Landelijke Vereniging Lokale Belastingen WOZ (LVLB).

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting