Branche

Makelaar

Plaats

Wachtlijst

Prijs

€ 330,00 (excl. btw)
€ 399,30 (incl. btw)

Duur

6 uur

Studiepunten

VGC
Wonen6
BV 6
LV 6

NRVT
Wonen6
BV6
LV6
WOZ6

Fiscale en financiële consequenties in verschillende levensfases

Stel je voor dat een stel na lang samenwonen toch besluit trouwen of er is een kindje op komst. Of een klant wordt geconfronteerd met minder vrolijke gebeurtenissen, zoals het overlijden van ouders of een scheiding.

Dan is het belangrijk dat jij als vastgoedprofessional op de hoogte bent van de juridische actualiteiten, zodat je jouw klant juist adviseert. Daarom laat jij je bijpraten door een specialist. Na afloop van deze cursus ben je op de hoogte van alle recente juridische ontwikkelingen op het gebied van (ver)koop en (ver)huur van onroerende zaken. 


De cursus is geschikt voor de Register Makelaar Wonen en/of BV. Naast fiscale actualiteiten over ‘de eigen woning’ komt o.a. het onderwerp btw op bedrijfsmatig vastgoed aan de orde.

Overige onderwerpen zijn:

  • Kennis van de juridische hoofdlijnen van het aangaan en het verbreken van een relatie in combinatie met de fiscale gevolgen (Inkomstenbelasting en Overdrachtsbelasting);
  • Kennis op hoofdlijnen van het wettelijk en testamentair erfrecht in combinatie met de fiscale gevolgen (Successiewet);
  • Kennis van het levenstestament inclusief notariële volmacht.


Je krijgt meer juridisch inzicht in wat er komt kijken bij het aangaan of het verbreken van een relatie. Hierbij wordt een koppeling gemaakt met de fiscale wetgeving. De focus van deze juridische en fiscale behandeling ligt op het onroerend goed. Ook zal er gekeken worden naar de juridische en fiscale gevolgen bij overlijden waarbij ook de behandeling van onroerend goed het primaire leerdoel is. Ook zal dieper worden ingegaan op het nut van een levenstestament waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de notariële volmacht. 

Na het volgen van deze cursus voel jij je zeker van je zaak en weet je wanneer je moet doorverwijzen naar een specialist.

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting