Branche

Makelaar

Plaats

Wachtlijst

Prijs

€ 180,00 (excl. btw)
€ 217,80 (incl. btw)

Duur

3 uur

Studiepunten

VGC
BV 3

NRVT
BV3

Juridische actualiteiten duurzaamheid commercieel vastgoed

Tijdens deze cursus leer je als makelaar of taxateur commercieel vastgoed in drie uur wat je moet weten over de huidige stand van zaken rondom duurzaamheid en relevante wetgeving. Expert Marjoleine van Schaik - Koëter neemt je mee langs alle actuele onderwerpen die nu spelen.  

Je leert wat je moet weten over het vanaf 2023 verplichte label C, en de handhaving hiervan in de toekomstige praktijk. Ook gaan we in de op wetgeving uit het Bouwbesluit. Deze wetgeving dreigt namelijk ingehaald te worden door banken die niet meer willen financieren. Wat betekent dit voor het commercieel vastgoed? 

Daarnaast staat er nog veel meer op stapel als het gaat om duurzaamheid. Ook word je aan de hand van praktijkvoorbeelden en jurisprudentie op de hoogte gebracht van actuele en de te verwachten wettelijke ontwikkelingen.  

De volgende onderwerpen komen (o.a.) aan bod:  

  • Label C in 2023: tools voor inschatting label C, financiering, uitzonderingen en handhaving 

  • De nieuwe ronde Informatieplicht energiebesparing via het eLoket en bijkomende verplichtingen vanaf 2023 

  • Gevolgen van hoge energieprijzen op terugverdientijd energiebesparing. 

  • Gevolgen van het gewijzigde Bouwbesluit sinds 1 februari 2022 voor grootschalige renovaties die ook gelden voor het commercieel vastgoed én monumenten. 

  • Tips voor het slim en flexibel vormgeven van contracten inzake duurzame investeringen 

  • De vierde EPBD-richtlijn is gelekt. Vooruitblik op te verwachten veranderingen in relevante wet- en regelgeving zoals de verwachte Europese wetgeving voor energielabels. 

Kortom, een onmisbare en praktische cursus voor iedere makelaar en/of taxateur commercieel vastgoed. Na afloop ben je niet alleen kennis maar ook een hoop tips en tricks rijker! 

 

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting