Branche

Makelaar

Plaats

Regio eindhoven locatie landelijke taxatiedag

Prijs (incl. btw)

€ 399,30

Duur

6 uur

Studiepunten

VGC
BV 6
LV 6

NRVT
BV6
LV6
WOZ6

Landelijke taxatiedag 2022

Speciaal voor agrarisch georiënteerde makelaars en taxateurs vindt op 8 december 2022 wederom een NVM Taxatiedag Agrarisch en Landelijk Vastgoed plaats!  


Wat 

Deze dag staat compleet in het teken van de sector agrarisch vastgoed, en gaat in op de zeer actuele thema’s die jij als Landelijk Vastgoed-specialist in de dagelijkse praktijk tegenkomt. Niet alleen leer en discussieer je over de allerlaatste ontwikkelingen op agrarisch vakgebied, ook is het een mooie gelegenheid om te netwerken met vakgenoten. Tijdens de dag worden actuele seminars gegeven door experts, afgewisseld met het oefenen van casussen uit de praktijk.


Programma en locatie 

Tijdens deze dag neem je deel aan vier seminars. Daarnaast leer je aan de hand van diverse oefeningen de benaderingswijzen en berekeningsmethoden voor stikstofthematiek en ammoniak kennen en toepassen. Ook ga je op locatiebezoek om de besproken onderwerpen in de praktijk te zien, én sluit je de dag gezamenlijk af met een netwerkborrel. Meer programmadetails volgen.

 

Hennij Holtus + Kalai den Hertog-Wong /  Schuiteman Accountants & Adviseurs

Seminar: Wat is van belang, je bruto of netto-opbrengst bij stikstof en uitkoop?

In een uitkoopregeling wordt slechts gesproken over een brutovergoeding. Maar wat is de netto-opbrengst? Tijdens dit seminar worden de fiscale gevolgen voor de inkomstenbelasting, omzetbelasting, overdrachtsbelasting en de schenkbelasting bij stikstof en uitkoop besproken. Verder kom je te weten welke mogelijkheden er zijn om hierop belasting te besparen en om te herinvesteren. Tot slot wordt het toekomstperspectief van agrarische ondernemers en de volgende generatie besproken.


Nick Stap / Adviseur milieu en ruimtelijke ontwikkeling bij VanWestreenen

Seminar: Stikstof: stof tot nadenken

In dit seminar wordt het verleden en heden van de stikstofwetgeving besproken. Allereerst wordt er in vogelvlucht stilgestaan bij de geschiedenis van de stikstofwetgeving over onder andere: stikstofbanken, Nbw 1998 en het PAS. Ook bespreek je samen de actualiteiten in de stikstofwetgeving. Hierbij komen ook de meest recente uitspraken van de Raad van State aan bod.


Wilbert Luimes /  KVL agrosystem

Seminar: Luchtwassers; risico of toegevoegde waarde?

Luchtwassers. Je komt ze vast wel eens tegen. De verschillende systemen worden uitgelegd, evenals de bouwmogelijkheden. Je komt te weten welke ontwikkeling luchtwassers doormaken en hoe deze een plaats hebben op het boerenbedrijf. Tijdens een rondleiding zie je de verschillende onderdelen en kun je ervaren hoe groot ze zijn en welke materialen er gebruikt worden.


Anet van den Berk / Van den Berk & Kerkhof Makelaars, Taxateurs en Adviseurs

Seminar: Taxeren als de vergunningen niet in orde zijn

In dit seminar wordt beantwoord hoe je om moet gaan bij het taxeren wanneer vergunningen niet in orde zijn. Een logisch reactie zou zijn, dan ga je afwaarderen... Maar welk onderdeel van het complex ga je dan afwaarderen? Dien je dan ook de kansrijkheid van het wel krijgen van een vergunning in te schatten?


Aan het eind van ieder seminar is er voldoende ruimte voor discussie en vragen. Heb je vooraf al een vraag of casus die je graag behandeld wilt hebben? Laat dit dan ruim van tevoren weten via jan-willem@avv.nl.


Inschrijven

Lijkt het jou leuk om deel te nemen aan deze dag? Schrijf je in op de wachtlijst, dan krijg je bericht zodra er meer details bekend zijn. Uiteraard zit je nog nergens aan vast. Heb je vragen over deze dag? Neem dan contact met op met Jan-Willem Seip via jan-willem@avv.nl

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting