Branche

Makelaar

Plaats

Hoevelaken

Prijs

€ 365,00 (excl. btw)
€ 441,65 (incl. btw)

Duur

6 uur

Studiepunten

VGC
BV 6
LV 6

NRVT
BV6
LV6
WOZ6

NVM Taxatiedag Agrarisch en Landelijk Vastgoed 2023

Speciaal voor agrarisch georiënteerde vastgoedprofessionals organiseren we in samenwerking met de NVM wederom de Taxatiedag Agrarisch en Landelijk Vastgoed. 


Op vrijdag 8 december 2023 vindt opnieuw de jaarlijkse NVM Taxatiedag Agrarisch en Landelijk Vastgoed plaats. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden in Hotel de Klepperman te Hoevelaken. Tijdens deze dag staat de agrarische vastgoedsector centraal. Het thema van dit jaar is het grondwaterpeil en de invloed van grondwatermanagement op de waardebepaling van landelijk vastgoed.

Verschillende experts nemen je mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van grondwaterpeilbeheersing en de gevolgen hiervan. Het belooft een boeiende dag te worden, met voldoende tijd voor vragen en discussie.


  • Spreker Ir. Dick de Jong, senior adviseur funderingsaanpak van het KCAF, trapt af met een presentatie over grondwaterpeilbeheersing en de bijbehorende funderingsproblematiek.


  • Daarna volgt spreker Roel van Gerwen, programmacoördinator van het Veenweiden Innovatieprogramma Nederland (VIP NL). Hij vertelt je alles vertel over onderzoek naar het verhogen van het grondwaterpeil als maatregel tegen bodemdaling en broeikasgasemissies uit veenweiden: wat weten we op dit moment over de effecten van een hoger grondwaterpeil? Welke technische mogelijkheden zijn er om het peil te verhogen, en wat een hoger peil betekent voor de bedrijfsvoering en de waarde van landelijk vastgoed?


  • Na de lunch zal mr. Niels Crooijmans, advocaat gespecialiseerd in Milieu en omgeving bij Goorts + Coppens, relevante praktijkvoorbeelden bespreken. We zullen dieper ingaan op het onderwerp van schadeloosstelling als gevolg van veranderingen in het grondwaterpeil. Niels heeft uitgebreide expertise op het gebied van onteigening, planschade en nadeelcompensatie.


De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel. 

Deelname is beperkt. Wacht dus niet te lang met het reserveren van jouw plek!

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting