Branche

Taxateur

Plaats

Regio utrecht

Prijs

€ 4.149,00 (excl. btw)
€ 5.020,29 (incl. btw)

Duur

circa 30 weken
Brochure downloaden

Docent(en)

Joan Naus

Joost Linnebank

Opleiding Taxateur Landelijk Vastgoed

Persoonlijke begeleiding
Praktijkgericht en actueel
Unieke opleidingsroute en toetsing
Praktijkdag: bedrijfsbezoek en bodemexcursie

Taxeren van landelijk vastgoed is een prachtig vak. Dus als jij het basisdiploma Taxateur Landelijk Vastgoed wilt halen, dan helpen we je graag.

Dit is stap 2 in jouw opleiding tot taxateur van landelijk vastgoed. Om deze opleiding te volgen moet je in het bezit zijn van het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige. Heb je dit diploma nog niet? Dan volg je eerst stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige of bekijk de opties voor vrijstellingen op de website van SVMNIVO.

Unieke opleidingsroute
Wist je dat Academie voor Vastgoed een eigen opleidingsroute heeft ontwikkeld op basis van alle eisen die het NRVT aan een taxateur stelt? Onze opleiding is praktijkgericht en actueel. Wij geloven namelijk dat je meer leert wanneer je nieuwe kennis en vaardigheden ook meteen gaat toepassen. Door middel van portfolio-opdrachten word je stap voor stap meegenomen door alle onderdelen van het taxatierapport en bereid je je voor op de toetsen. Je maakt kennis met KATE, een nieuw innovatief digitaal platform ontwikkeld voor de taxatie van agrarisch en landelijk vastgoed. Daarnaast ga je op bedrijfsbezoek en doe je een bodemexcursie. Tijdens de excursie leer je onder andere verschillende grondsoorten herkennen. Deze opleiding bestaat uit vier blokken waarin steeds een of meerdere kerntaken van de taxateur centraal staan:

  • Blok 1: Contracteren
  • Blok 2: Rechercheren & Analyseren
  • Blok 3: Waarderen
  • Blok 4: Rapporteren & Archiveren

Je maakt kennis met en voert de werkprocessen uit die bij deze kerntaken horen. Daarnaast neem je vakinhoudelijke kennis die aansluit bij deze kerntaak tot je door bijeenkomsten te volgen en zelfstudie-opdrachten te maken.

Inzet van specialisten
Je krijgt les van specialisten zoals juristen en bouwkundigen. Je bent daardoor niet alleen goed voorbereid op de theorie examens maar ook op de hoogte van de laatste actuele ontwikkelingen in bijvoorbeeld het huurrecht of bouwkundige gebreken.

Tussentijdse toetsing en eindtoets
Aangezien AVV een eigen opleidingsroute heeft ontwikkeld, zijn er in samenwerking met examenbureau SVMNIVO ook eigen theorie toetsen (kennistoetsen) ontwikkeld voor het basisdiploma taxateur. Na blok 1 en 2 maak je de eerste kennistoets bij SVMNIVO en na blok 3 en 4 maak je de tweede kennistoets bij SVMNIVO.

Het is goed om te weten dat je uiteindelijk op dezelfde onderdelen wordt getoetst als andere examenkandidaten. Onderscheidend is ook dat AVV zelf de vakvaardigheden toets afneemt (dit vindt plaats als onderdeel van het assessmentgesprek). Tijdens de opleiding werk je aan de hand van opdrachten aan een taxatiedossier. Op basis van een doorlopende casus bouw je stap voor stap dit dossier op. Het dossier wordt aan het eind van de opleiding beoordeeld in een eindgesprek. In dit gesprek zullen de kerndocenten je kritische vragen stellen over de toetsopdrachten. Er wordt ook gekeken of je de gemaakte keuzes en antwoorden kunt verantwoorden. Tijdens het gesprek worden ook de vakvaardigheidstoetstermen afgetoetst. Deze opleiding wordt afgesloten met een eindtoets bij SVMNIVO. De eindtoets bestaat uit het uitwerken van een fictieve taxatie-opdracht. Je kunt je hiervoor aan het eind van de opleiding inschrijven.

Let op: een vrijstelling voor het examen Algemene taxatieleer geldt niet als vrijstelling voor (één van de) kennistoetsen van de taxateursopleiding bij de Academie voor Vastgoed. 

Meester-Gezeltraject (stap 3)
Tijdens de opleiding mag je al starten met het meester-gezeltraject van NRVT. Je hoeft dus niet te wachten totdat je de opleiding hebt afgerond! Als Gezel (taxateur in opleiding) ga je onder begeleiding van een Meester (een ervaren Register Taxateur) jouw portfolio opbouwen en dien je minimaal 15 taxaties uit te voeren. Dit traject is bedoeld om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. Voordat je portfolio-assessment kan worden afgelegd, dien je je alle toetsen van SVMNIVO en opdrachten van Academie voor Vastgoed te hebben behaald. Wanneer je het assessment met een positief resultaat hebt behaald, mag je jezelf bij NRVT registreren als Register Taxateur. Meer informatie over het Meester-Gezel traject lees je hier.

Studeren bij AVV
De opleiding tot taxateur van de Academie voor Vastgoed krijg je van de beste docenten die allemaal specialist zijn in hun vakgebied. AVV is als opleidingsinstituut verbonden aan de NVM, heeft nauwe banden met het NRVT en werkt intensief samen met het landelijk examenbureau. Zo weet je zeker dat jouw opleiding altijd actueel is. Bij AVV sta je er niet alleen voor. Bij elke stap in je opleiding krijg je de begeleiding die je nodig hebt. En met ons online leerportaal leer jij waar en wanneer je maar wilt. Kortom, onder leiding van onze docenten ga jij aan de slag met kennis en vaardigheden die je nodig hebt om straks als taxateur met een voorsprong van start te gaan.

NVM-ledenkorting

NVM-leden ontvangen altijd 10% korting op de opleidingsprijs. Deze korting wordt niet getoond tijdens het boekingsproces, maar verwerkt op je factuur.  

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting