Branche

Taxateur

Plaats

Regio utrecht

Prijs (incl. btw)

€ 4.150,00

Duur

circa 30 weken

Docent(en)

Rolf Harder

Opleiding Taxateur Wonen

Taxeren van woningen is een prachtig vak. Dus als jij het basisdiploma Taxateur Wonen wilt halen, dan helpen we je graag.

Stap 2 in jouw opleiding tot taxateur van woningen is de basisopleiding Taxateur Wonen. Om deze opleiding te starten moet je in het bezit zijn van het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige. Heb je dit diploma nog niet? Dan volg je eerst stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige of bekijk de opties voor vrijstellingen op de website van SVMNIVO.

De opleiding blinkt uit vanwege de praktische opzet. Wat jij leert is actueel en direct toepasbaar. De focus ligt op de kennis en vaardigheden die je als taxateur nodig hebt. Door een mix van klassikale of online lessen, e-learning en zelfstudie maak je je het vak van taxateur eigen.

Persoonlijke begeleiding 
Gedurende het gehele traject word je begeleid door een kerndocent. Deze docent heeft ruime praktijkervaring als taxateur wonen en is jouw inhoudelijke vraagbaak tijdens de opleiding.

Netwerk voor de toekomst
Doordat je vaak samenwerkt met medestudenten bouw je aan een netwerk voor de toekomst.

Inzet van specialisten
Je krijgt les van specialisten zoals juristen en bouwkundigen. Je bent daardoor niet alleen goed voorbereid op de theorie examens maar ook op de hoogte van de laatste actuele ontwikkelingen in bijvoorbeeld het huurrecht of bouwkundige gebreken. Je leert alles van een specialist.

Tussentijdse toetsing en opdrachten
Tijdens de opleiding werk je aan de hand van opdrachten aan een taxatiedossier. Op basis van een doorlopende casus bouw je stap voor stap dit dossier op. Het dossier wordt aan het eind van de opleiding beoordeeld in een eindgesprek. Tijdens dit gesprek worden ook de vakvaardigheden afgetoetst. Daarnaast maak je gedurende het traject twee kennistoetsen bij het examenbureau SVMNIVO.

Eindtoets
De opleiding wordt afgesloten met de eindtoets bij SVMNIVO. De eindtoets bestaat uit het uitwerken van een fictieve taxatie-opdracht. Je kunt je hiervoor aan het eind van de opleiding  inschrijven. 

Gezel
Wanneer je alle toetsen van SVMNIVO en opdrachten van de Academie voor Vastgoed behaald hebt, dan ontvang je van SVMNIVO het Basisdiploma Taxateur Wonen en mag je je inschrijven als Gezel in het register van NRVT. Vanaf dan kun je beginnen aan je meester-gezel periode. Dit vormt het laatste deel van je opleiding. Meer informatie over het Meester-Gezel traject lees je hier.

Vrijstellingen
Voor informatie over mogelijke vrijstellingen kun je terecht op de site van SVMNIVO.

Let op!

Onderaan deze pagina vind je verschillende startdata. Elke datum heeft zijn eigen variant, namelijk:

  • Avondopleiding – Lestijden: van 18:30 tot 21:30 uur (Duur: circa 50 weken)
  • Dagopleiding – Lestijden: van 09:30 tot 16:15 uur (Duur: circa 30 weken)
  • Middag/avondopleiding – Lestijden van 14:45 tot 21:3 uur (Duur: circa 30 weken)

Controleer het cursusrooster onder aan deze pagina voor een volledig overzicht van alle cursusdata en lestijden.

Dit is Anja. Zij slaagde als eerste via de nieuwe taxateursroute.

Lees haar verhaal

Dit is Anja. Zij slaagde als eerste via de nieuwe taxateursroute.

  

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting