Branche

Makelaar

Plaats

Wachtlijst

Prijs

€ 1.020,00 (excl. btw)
€ 1.234,20 (incl. btw)

Duur

6 lesdagen

Studiepunten

VGC
Wonen20

NRVT
Wonen20

Docent(en)

Ellen Mouthaan

Pakket Wonen Vakvaardigheden 2022

Dit pakket is samengesteld voor alle ingeschrevenen in de Kamer Wonen van zowel het register VastgoedCert als NRVT en die in 2022 de niveaumeting vakvaardigheden afleggen. 

Als je dit pakket volgt, voldoe je voor 2022 aan je verplichtingen voor zowel het register VastgoedCert als NRVT voor de Kamer Wonen en word je perfect voorbereid op jouw niveaumeting vakvaardigheden. Je boekt alles in één keer, en hoeft zelf niet te puzzelen met je verplichting. Dat is wel zo efficiënt. Daarnaast is een totaalpakket ook voordeliger. En ben je lid van NVM, dan krijg je ook nog 10% NVM-ledenkorting, bovenop de toch al voordelige pakketprijs.

Het totaalpakket Wonen Vakvaardigheden bestaat uit de volgende cursussen: 


Verplichte dag 2022 VGC Wonen onderdelen burenrecht en erfdienstbaarheden en mandeligheid

Docenten: Onno Tacoma, Paulien Mars, Martijn Schravenmade of Jojanneke Schravenmade.  

Burenrecht gaat over de bevoegdheden en verplichtingen van eigenaren van naburige erven. Buren dus. Weet jij wat er geregeld wordt in het burenrecht? En wat het verschil is tussen erfdienstbaarheid en mandeligheid? Tijdens dit voor VastgoedCert kamer Wonen verplichte onderdeel bespreken we specifieke situaties omtrent deze onderwerpen. De voorbeelden komen vaak rechtstreeks uit jouw praktijk! Daarnaast leer je meer over de instanties die kunnen bemiddelen bij geschillen, en welke bronnen je hiervoor kunt raadplegen. Ook is er ruimte om eigen ervaringen te bespreken met je vakgenoten Kortom, een dagdeel vol herkenbare voorbeelden en verfrissende oplossingen!  

 

Verplichte dag 2022 VGC/NRVT Wonen onderdeel ethiek, onafhankelijk en objectiviteit

Docenten: Rolf Harder, Willem Sterk of Etiënne Erkens.  

Onafhankelijkheid, integriteit en ethiek staan ongetwijfeld hoog bij je in het vaandel Toch is het soms moeilijk om onafhankelijk te blijven, of om de juiste ethische beslissing te nemen.  

Tijdens dit verplichte onderdeel voor kamer Wonen gaan we dan ook dieper in op ethiek en (on)bewust gedrag van de makelaar en taxateur. Want, naast dat er bepaalde gedragsrichtlijnen zijn opgesteld, heb je te maken met jouw eigen normen en waarden, én die van andere partijen. Hoe verhouden deze zich in praktijk met elkaar, welke uitdagingen kom je tegen, en lukt het jou om je niet te laten beïnvloeden?   

 Samen met je vakgenoten bespreek je praktische dilemma's en bekijk je mogelijke oplossingen. Na deze cursus heb je meer inzicht in jouw onbewuste gedrag en hoe je dit in de toekomst kunt veranderen!     

 

Verplichte dag NRVT Wonen onderdeel duurzaamheid en/of bouwkunde                                                                                                                      

Docenten: Ed Burgwal of Lillian Brants 

De bouwkundige opnamestaat in het nieuwe taxatiemodel brengt nog wat uitdagingen met zich mee. Logisch, want je werkt er pas sinds 1 oktober 2021 mee.   

In deze cursus leer je meer over hoe je het nieuwe taxatiemodel omzet naar een bouwkundige opnamestaat. Dit nieuwe formulier biedt transparantie over de waarde en geeft een prominente plek aan duurzaamheid. Dat doen we (als de maatregelen rondom corona het toelaten) niet in het lokaal maar op een bijzondere locatie!   

Hier kun je ter plekke ervaren hoe duurzame materialen gebruikt worden in de praktijk. Docenten Ed Burgwal of Lilian Brants vertellen je wat dit doet met de waarde, waar je dat in moet vullen in het formulier, welke materialen je in sommige gevallen beter niet kunt gebruiken en hoe je er advies over geeft. Een lekker praktisch verplicht onderdeel dus!  

 

Voorbereidingscursus Vakvaardigheden Wonen 

Docenten: Ellen Mouthaan, Michael Kuilema of Jacob Boezerooij

Word jij in 2022 opgeroepen voor jouw Niveaumeting vakvaardigheden Wonen en vind je het belangrijk om de toets goed voorbereid af te leggen? Na het volgen van deze voorbereidingscursus weet je precies wat je te doen staat! Tijdens de voorbereidingscursus word je op hoofdlijnen bijgepraat over de inhoud van de toets, oefen je de diverse toetsingsonderdelen, en krijg je tips over hoe je de onderdelen het beste kunt voorbereiden. Daarnaast ontdek je in welke kennis en vaardigheden jij je nog verder moet verdiepen om goed beslagen ten ijs te komen op jouw Niveaumeting. Doordat de cursus wordt gegeven door een docent die precies weet hoe de niveaumeting in elkaar steekt, liggen jouw slagingskansen meteen een stuk hoger. De cusus bestaat uit drie onderdelen:   

Onderdeel 1: Praktijkopdracht verkoopprijsindicatie opstellen  

Voor de praktijkopdracht leer je hoe je aan de hand van een format een verkoopprijsindicatie (VPI) opstelt.   

Onderdeel 2: Gesprekssimulatie van een adviesgesprek  

Om je goed voor te bereiden op het tweede onderdeel van de Niveaumeting Vakvaardigheden, oefenen we het voeren van adviesgesprekken. Tijdens zo'n gesprek heb je het over het aan- en verkopen van vastgoed, of het adviseren over onroerende zaken. Een gesprek kan dus gaan over de verkoop van een bestaande- of nieuwbouwwoning. Tijdens jouw toetsing voer je het gesprek via een interactieve en digitale gesprekssimulatie, waarbij jouw virtuele klant een situatie of probleem aan je voorlegt. Omdat deze manier van toetsing toch even anders dan anders is, bereiden we je natuurlijk ook op de werkwijze van de simulatie zelf goed voor. 

Onderdeel 3: Situational Judgement Test integer handelen  

Voor het laatste onderdeel van de Niveaumeting Vakvaardigheden, word je wegwijs gemaakt in het geven van professionele reacties in praktijksituaties. De situaties hebben betrekking op het integer omgaan met ethische dilemma's binnen het werkveld van de vastgoedprofessional.    


Fiscale en financiële consequenties in verschillende levensfases  

Docenten: Joost Linnebank of Edwin Pijpers 

In een mensenleven vinden gebeurtenissen plaats waardoor zaken anders lopen dan gepland. Naast dat dit praktische gevolgen met zich meebrengt, spelen ook emoties vaak een grote rol. Zaak voor jou als vastgoedspecialist om zeker te weten welk advies het beste voor jouw klant is.   

Tijdens deze cursus leer je meer over de juridische aspecten en de fiscale consequenties omtrent het aangaan en verbreken van relaties en de fiscale consequenties daarvan, word je bijgepraat over het testamentair erfrecht, het levenstestament inclusief notariële volmacht, de fiscale actualiteiten rondom een eigen woning en de BTW op zakelijk onroerend goed. Na afloop weet je wat je jouw klant in bepaalde situaties kunt adviseren, wat aandachtspunten kunnen zijn en wanneer doorverwijzen naar een specialist het beste idee is.  

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting