Branche

Makelaar

Plaats

Wachtlijst

Prijs

€ 180,00 (excl. btw)
€ 217,80 (incl. btw)

Duur

3 uur

Studiepunten

VGC
Wonen3
BV 3
LV 3

NRVT
Wonen3 vrije ruimte
BV3 vrije ruimte
LV3 vrije ruimte
WOZ3 vrije ruimte

Selecteren zonder vooroordelen

Uit eerder onderzoek blijkt dat slechts 14% van de makelaars niet bereid was mee te werken aan discriminerende eisen bij verhuur.

Wist je dat je een aantekening bij het College voor Rechten van de Mens als discriminerende makelaar riskeert als je toegeeft aan discriminerende eisen van een verhuurder? En dan hebben we het nog niet over het risico op royement van je branchevereniging.

Waarschijnlijk doe je dat niet bewust. Niemand kiest ervoor om zijn of haar kantoor een slechte naam te geven. Daarom begint de cursus ‘Selecteren zonder vooroordelen’ met bewustwording. Wat zijn stereotypen? Hoe ontstaan ze? Wat zou je ertegen kunnen doen? En wanneer leiden stereotypen tot discriminatie? Een andere belangrijke vraag: welke eisen mag je wel stellen? Mag je überhaupt criteria opstellen en onderscheid maken tussen potentiële huurders? En als dat mag, zijn er dan nog wettelijke uitzonderingen?  

Tijdens de cursus ‘Selecteren zonder vooroordelen’ geeft Barbara Bos antwoord op al deze vragen en meer. Je weet na afloop wat wel en niet kan en mag en, misschien nog wel belangrijker, je hebt de handvatten om het gesprek met een verhuurder aan te gaan. Je beschikt over de argumenten waarmee je om kunt gaan met weerstand, leert om niet te veronderstellen en krijgt inzicht in je eigen stereotypen. Zo ben je alert op subtiele vormen van discriminatie en weet je zeker dat jij in ieder geval niet slecht uit de bus komt in het opvolgende onderzoek dat binnenkort van start gaat.  

Los van al deze voordelen levert de cursus ‘Selecteren zonder vooroordelen’ je ook drie punten op voor alle kamers van het register VastgoedCert. Bij NRVT kan je deze cursus opvoeren in de vrije ruimte.  

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting