Branche

Taxateur

Plaats

Wachtlijst

Prijs

€ 330,00 (excl. btw)
€ 399,30 (incl. btw)

Duur

6 uur

Studiepunten

VGC
Wonen3

NRVT
Wonen6

Docent(en)

Ad van de Wouw

Taxeren financiering woning verhuurde staat

Ben jij een woningtaxateur en wil je een taxatierapport voor een woning in verhuurde staat leren opstellen volgens de laatste inzichten en de richtlijnen van validatie-instituten? Dan is deze cursus voor jou.

Deze cursus is in samenwerking met Woonfonds ontwikkeld. Woonfonds is een hypotheekverstrekker voor particulieren die een woning aanschaffen als belegging. Een markt waar groei in zit. Na afloop van de cursus kun je als woning taxateur een taxatierapport voor financiering van een verhuurde woning opstellen en laten valideren via een validatie instituut. In de cursus word je bijgepraat over het meest recente model van medio oktober 2019.  Dit nieuwe model helpt bij een uitgebreidere en meer uniforme onderbouwing en vervangt het oude model.

Het model is een hulpmiddel, gebruik ervan wordt aanbevolen en kan door sommige geldverstrekkers verplicht worden gesteld (er is geen verplichting vanuit de validatie-instituten noch vanuit de branche-organisaties).

Je leert een taxatierapport opstellen voor een woning in verhuurde staat volgens het nieuwste model. Je ontvangt 6 punten in de kamer Wonen van NRVT voor de cursus en nog eens 3 punten voor het maken van de toets (via e-learning). Je kun je na het slagen voor de toets laten opnemen in de database van Woonfonds waar adviseurs en particulieren zoeken naar taxateurs.

Voorbereidende e-learning

Om te zorgen dat de deelnemers met dezelfde basiskennis beginnen aan de cursus, maak je vooraf een e-learning. De doorlooptijd van de e-learning is ongeveer 2 uur. De volgende onderwerpen worden in de e-learning behandeld:

  • Juridische basiskennis rondom huur en verhuur en de specifieke kenmerken van (ver)huur van woonruimte (aan particulieren).
  • Toelichting op woningwaarderingsstelsel en actualiteiten.
  • Kennismaking met de uitgangspunten van de inkomstenbenadering en een BAR/NAR-berekening in Excel.

Programma cursusdag

  • Taxeren in de huidige staat en taxatie met een bijzonder uitgangspunt.
  • Beoordeling van specifieke zaken op het gebied van huur en verhuur woonruimte.
  • Casuïstiek die betrekking heeft op het taxeren van verhuurde woningen.
  • Berekenen van de marktwaarde bij huur en verhuur voor belegging aan de hand van het meest actuele en breed geaccepteerde voorbeeldproduct.
  • Casuïstiek die betrekking heeft op Bar/Nar berekeningen.
  • Onderbouwing van de parameters bij Bar/Nar en eventueel DCF.

Afsluitende toets

Je kunt online een afsluitende toets maken op een moment dat jou uitkomt. Je ontvangt hiervoor 3 extra punten in de kamer Wonen van het NRVT. Na afloop van de cursusdag ontvang je een link naar een online omgeving.  Als je slaagt voor deze toets kun je je laten opnemen in de database van Woonfonds waar adviseurs en particulieren zoeken naar taxateurs.

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting