Branche

Makelaar

Plaats

Regio utrecht

Prijs (incl. btw)

€ 399,30

Duur

6 uur

Studiepunten

VGC
Wonen6
BV 6
LV 6

NRVT
Wonen6
BV6
LV6
WOZ6

Vastgoedrekenen: basiscursus zelf opstellen van rekenmodellen

Word jij in de praktijk geconfronteerd met veel (geautomatiseerde) rekenmodellen? Bijvoorbeeld in software van Flux of bij het berekenen van een woning in verhuurde staat?


Grote kans dat jij niet (meer) altijd scherp hebt wat er wordt berekend, en waarom het model doet wat het doet. Daarom is het goed om zelf ook de basis van rekenmodellen zoals NAR en DCF te kunnen opstellen in Excel. Door die kennis zelf op te doen, kan je dit beter vertalen naar de rekenmodellen die gebruikt worden in de markt. Dit maakt jou kritischer en beter toegerust op je werk.

Voor wie?

Deze cursus is interessant voor elke makelaar, taxateur of rentmeesters die de basisvaardigheden voor het zelf opstellen van rekenmodellen onder de knie wil krijgen. Met als doel om te gaan werken met taxatiemethodieken als DCF en BAR/NAR.

Wat ga je doen?

In de cursus ga je vooral zelf aan de slag met Excel onder leiding van een ervaren taxateur. Je leert onder andere de basisvaardigheden die nodig zijn voor het werken met taxatiemethodieken als DCF en BAR/NAR in Excel. Na afloop kun je een overzichtelijk BAR/NAR rekenmodel opstellen die je in jouw dagelijkse praktijk kunt gebruiken. 

De cursus ‘Vastgoedrekenen: basiscursus zelf opstellen van rekenmodellen’ levert je een volledig werkend BAR/NAR model op, dat voldoet aan de eisen van financiers.

Wil je nog meer verdieping na afloop van deze dag? Volg dan onze cursus vastgoedrekenen: basiscursus DCF.

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting