Branche

Makelaar

Plaats

Wachtlijst

Prijs

€ 295,00 (excl. btw)
€ 356,95 (incl. btw)

Duur

5 uur

Studiepunten

VGC
Wonen5
BV 5
LV 5

NRVT
Wonen5
BV5
LV5
WOZ5

Verdiepingscursus omgevingswet

Op 1 juli 2023 treedt de Omgevingswet in werking. Deze wet bundelt 26 wetten uit de fysieke leefomgeving tot één nieuwe wet. Voor jou als makelaar betekent deze vereenvoudiging in eerste instantie dat je een hoop nieuwe kennis op moet doen: alle procedures rondom regelgeving die betrekking hebben op de fysieke leefomgeving veranderen namelijk!

De invoering van de Omgevingswet lijkt nog ver weg, maar gaat sneller dan je denkt. Daarnaast kun je al eerder te maken krijgen met verzoeken rondom de nieuwe omgevingswet. Zonder een gedegen voorbereiding, loop je het risico om jouw klant verkeerd te informeren of fouten te maken in procedures. Wij helpen je daarom graag aan een voorsprong in kennis!

Na het volgen van deze cursus weet jij wat er onder het regime van de Omgevingswet gaat veranderen en leer je door middel van vele praktijkvoorbeelden alles over:

  • De raadpleegomgeving van het omgevingsplan
  • De instrumenten van de Omgevingswet (o.a. omgevingsplan, omgevingsverordening, omgevingsvergunning, projectbesluit, maatwerkbesluit, meldplicht, et cetera)
  • De meest relevante wijzigingen in het vergunningentraject
  • De consequenties van meer algemene regels en globale regels

Daarnaast oefen je met met het nieuwe digitale stelsel door op enkele locaties te bekijken hoe het nieuwe omgevingsplan kan worden geraadpleegd.


Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting