Branche

Makelaar

Plaats

Virtueel

Prijs

€ 330,00 (excl. btw)
€ 399,30 (incl. btw)

Duur

6 uur

Studiepunten

VGC
BV 6

NRVT
BV6
WOZ6

Verplicht VGC BV 2023 (Virtueel)

Sta jij ingeschreven in de kamer Bedrijfsmatig Vastgoed van het VastgoedCert? Dan is dit jouw verplichte dag voor 2023! 

Tijdens deze dag worden juridische actualiteiten zoals de Wet Bibob en het Didam arrest doorgenomen, maar ook de bodemdaling komt aanbod. Na afloop ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en verbeter je jouw competenties als makelaar BV.    

 

Dagdeel 1: juridische actualiteiten 

Tijdens het eerste onderdeel leer je wat je moet weten over de laatste juridische ontwikkelingen rondom huurrecht, de Wet Bibob, het Didam arrest en de invloed hiervan op jouw werkzaamheden als makelaar. Het Didam-arrest sloeg eind vorig jaar in als een bom. Door de uitspraak van de Hoge Raad werd het voor de overheid ineens een stuk lastiger om een pand of stuk grond een-op-een te verkopen. Deze uitspraak heeft grote gevolgen voor de gebiedsontwikkeling. 

 

Dagdeel 2: bodemdaling, funderingsproblematiek en stikstof 

Door weer een droge zomer komen er meer meldingen van funderingsschade, niet alleen bij woningen, maar ook bij bedrijfsmatig vastgoed.  Naast de ‘traditionele’ factoren voor funderingsschade zien we dat ook door droogte en bodemdaling funderingen van gebouwen beschadigd kunnen worden. Daarbij komt ook schade voor in gebieden die tot voor kort als ‘veilig’ werden beschouwd. We bespreken de aard, omvang, de gebieden waar risico’s zich kunnen voordoen en hoe daar mee om te gaan. 

Naast het gedeelte over bodemdaling en funderingsproblematiek wordt er via een (online) interview met een deskundige ingegaan op de stikstofproblematiek. Het stikstofprobleem en de gevolgen hiervan voor het bedrijfsmatig vastgoed komen ter sprake en je leert meer over het Stikstofregistratiesysteem. 

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting