Branche

Makelaar

Plaats

Virtueel

Prijs

€ 330,00 (excl. btw)
€ 399,30 (incl. btw)

Duur

6 uur

Studiepunten

VGC
Wonen6

NRVT
Wonen6

Verplicht VGC Wonen 2023 (Virtueel)

Sta je ingeschreven in de kamer Wonen van Vastgoedcert? Dan is dit jouw verplichte dag voor 2023!  

Tijdens deze cursus staan vier onderwerpen op het programma: goed makelaarschap, verduurzaming, huurrecht en de Omgevingswet.  
Hieronder lees je meer over hoe de verschillende thema’s aan bod komen:  

Onderdeel 1 (3 uur - online) 
Dit dagdeel volg je op een door jou gekozen datum online. Je wordt ingedeeld in een groep, waarbij je onderstaande thema’s één voor één online volgt (in de volgorde die voor je bepaald wordt). 
 

Thema 1: Huurrecht (1,5 uur) 
Tijdens deze korte cursus over huurrecht komen twee onderwerpen aan bod: 

 1. In de ‘Wet goed verhuurderschap’ zijn regels opgesteld om misstanden op de huurmarkt tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan: discriminatie door verhuurders of bemiddelaars, uitbuiten of onterechte bemiddelingskosten die in rekening worden gebracht. Tijdens deze cursus wordt stilgestaan bij de inhoud van de wet en de consequenties voor huurder, verhuurder en bemiddelaar.  

 1. In het tweede onderdeel van de cursus worden de meest recente wijzigingen in het huurrecht besproken. Hierbij is de WOZ het hoofdonderwerp.  


Thema 2: Verduurzaming (1,5 uur) 
Tijdens deze cursus wordt er allereerst ingegaan op algemene verduurzaming: voordelen van duurzaam vastgoed, eisen die eraan worden gesteld, quick wins op het gebied van verduurzaming. Daarnaast bespreek je specifieke installaties voor verduurzaming, zoals:  

 • Koeltechnieken 

 • Systemen voor warmte-koudeopslag 

 • Warmtepompen 

 • Zonneboilers 

 • Zonnepanelen 

Ook behandeld de docent de labels en wetgeving op het gebied van duurzaamheid.  


Onderdeel 2 ( losse e-learnings)  
Voor dit onderdeel hoef je je niet apart in te schrijven, maar dit is wel onderdeel van de verplichte cursus. Je volgt hiervoor twee losse e-learningmodules wanneer het jou uitkomt. De e-learningmodules bestaan uit video’s met deskundigen, achtergrondinformatie en oefeningen. De thema’s die hierbij aan bod komen zijn de volgende:  


Thema 3: Goed makelaarschap (1,5 uur) 
Vanuit de overheid is het verbeterplan ‘Vertrouwen in het koopproces’ gelanceerd. In deze korte cursus worden twee belangrijke elementen uit dit plan besproken:   

 1. Vanaf 1 januari 2023 is het Biedlogboek verplicht. Hiermee wordt inzicht gegeven in het biedingsproces. Er wordt ingegaan op de verschillende biedsystemen, de do’s en don’ts van het biedproces en nog veel meer.   

 1. De NVM, BVO en Vastgoedpro hebben op eigen initiatief aangekondigd om met een onafhankelijk, gezamenlijk tuchtrecht te komen. Dit biedt consumenten één toegankelijk loket voor een nog gelijkwaardigere, eenduidigere en onafhankelijkere klachtenbehandeling. Er wordt uitgelegd hoe het tuchtrecht werkt en welke partijen betrokken zijn.  


Thema 4: Omgevingswet (1,5 uur) 
Nadat de Omgevingswet meerdere keren is uitgesteld, lijkt deze in de zomer van 2023 toch echt in werking te treden. In deze e-learning word je hier op voorbereid, en komen een aantal thema’s aan bod:  

 • De instrumenten uit de Omgevingswet 

 • Wat is vergunningsplichtig, -vrij of meldingsplichtig? 

 • De omgevingsvisie en wat heeft dit met jou als makelaar te maken?  

 • Besluit bouwwerken leefomgeving 

KRMT

Heb jij dit jaar een hercertificering op de planning voor bovenstaand register? Dan voldoe je met het volgen van de verplichte dag 2023 van VastgoedCert aan één hercertificeringsdag. Vermeld bij jouw inschrijving voor de cursus jouw KRMT-nummer.

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting