Branche

Makelaar

Plaats

Wachtlijst

Prijs

€ 180,00 (excl. btw)
€ 217,80 (incl. btw)

Duur

3 uur

Studiepunten

VGC
Wonen3
BV 3
LV 3

NRVT
Wonen3 vrije ruimte
BV3 vrije ruimte
LV3 vrije ruimte
WOZ3 vrije ruimte

Wiet, wapens en woonfraude

Je hoopt er als makelaar nooit mee te maken te krijgen: een huurder die de huurwoning van jouw klant als hennepkwekerij, bordeel of voor andere malafide praktijken gebruikt. 

De schade loopt al gauw in de tienduizenden euro’s aan herstelkosten en misgelopen huurpenningen. Om nog maar niet te spreken van de kans dat jouw klant door een rechter verantwoordelijk wordt gehouden omdat hij of zij had kúnnen weten dat er sprake was van onrechtmatig gebruik. 

Politie, gemeenten, het Aanjaagteam ondermijning en andere partijen werken al jarenlang aan het tegengaan van woonfraude en crimineel gebruik van woningen. Meer en meer spreken zij jou als makelaar aan op jouw rol als poortwachter. Daarom is het belangrijk dat jij weet wat er gebeurt op dit vlak en wat je aan de voorkant kunt doen om crimineel gebruik van woningen te herkennen of zelfs te ondervangen. 

Natuurlijk kun je een potentiële huurder (laten) screenen, maar criminelen worden steeds slimmer. Sommige criminele organisaties werken zelfs samen met kantoren die hen van valse werkgeversverklaringen en loonstroken voorzien.  

Politieagent Rudy van de Werken houdt zich dagelijks bezig met het tegengaan van crimineel gebruik van woningen. Tijdens de cursus ‘Wiet Wapens en Woonfraude’ vertelt hij, aan de hand van praktijkvoorbeelden, hoe criminelen te werk gaan en kom je te weten welke aanpak jij kunt hanteren om een huurder met slechte intenties te herkennen.  

In het tweede deel van de cursus komen woonfraudespecialisten van een woningmarktcorporatie aan het woord. Hoe gaan zij woonfraude zoals spookwonen, overbewoning en onrechtmatig onderverhuren te lijf en hoe is die aanpak te vertalen naar de vrije sector? 

Wat kun jij (naast het gebruiken van een huurdersscan) doen om aan de voorkant woonfraude en crimineel gebruik van woningen te voorkomen? Welke trucs zijn bekend bij de politie? Hoe herken je een vals document en wat kunnen we leren van hoe woningcorporaties woonfraude bestrijden? Je ontdekt het tijdens de cursus Wiet Wapens en Woonfraude! Naast veel waardevolle informatie krijg je voor deze cursus ook drie facultatieve punten in de kamer Wonen van VastgoedCert. De cursus Wiet Wapens en Woonfraude is ook geschikt voor kantoormedewerkers.

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven
Mijn naam is
en mijn e-mailadres is

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting