Branche

Makelaar

Plaats

Wachtrij

Prijs (incl. btw)

€ 8.994,99

Duur

circa 1 jaar

Woningmarktconsultant (WMC)

Als woningmarktconsultant denk je mee over de opzet van nieuwe woningbouwlocaties, over de keus van de te bouwen woningen en over de invulling van herbestemmings- en stadsvernieuwingsprojecten. 

De woningmarktconsultant laat als het ware de stem van de consument doordringen tot het volkshuisvestingsbeleid in Nederland, zodat vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd.

De opleiding Woningmarktconsultant levert een bijdrage tot een verdere professionalisering van dit vak. Heel belangrijk, want stakeholders zoals gemeenten, projectontwikkelaars en beleggers hebben steeds vaker behoefte aan advies van een woningmarktconsultant. Vandaar dat ook de NVM sterk hecht aan deze opleiding. Als gediplomeerd woningmarktconsultant kun jij je profileren op de lokale en regionale markt. Daarnaast geef je advies aan de verschillende partijen die betrokken zijn bij woningbouw. 

Om deze opleiding te starten is het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige óf aantoonbare werkervaring in het vastgoed vereist. Vraag jij je af of jouw werkervaring of vooropleiding passend is? Stuur ons dan een e-mail. 

De opleiding

De opleiding bestaat uit 44 dagdelen. Je volgt op maandag een (online) les van 14:45 tot 21:30. Daarnaast maak je een aantal huiswerkopdrachten. Elk blok wordt afgesloten met een toets of een praktijkopdracht. De opleiding duurt circa een jaar en bestaat uit de volgende blokken:  

  • Stakeholders 
  • Bouwkunde en projectontwikkeling 
  • Publiek- en privaatrecht 
  • Marketing, sales en advies 
  • Marktonderzoek, analyse en rapportage 
  • Financiering en fiscaliteit
  • In de praktijk 


Je krijgt les van specialisten zoals directeur marketing en verkoop bij AM, Sander ter Beek, Alliantie directeur Koen Westhoff, marketingspecialist en ERA CDO Arjan Terpstra, ervaren woningmarktconsultants Karin Hoorn en Sylvia Reinders en vele andere specialisten. Wil je meer weten over de verschillende vakken? Download dan hier de brochure WMC .

De opleiding wordt afgesloten met een scriptie en de mondelinge verdediging hiervan vindt plaats bij SVMNIVO. Bij een voldoende resultaat ontvang je het SVMNIVO-diploma ‘NVM-Woningmarktconsultant’. 

Vereniging NVM Woningmarktconsultants 

Tijdens de opleiding Woningmarktconsultant kun je aspirant-lid worden van de vereniging van NVM Woningmarktconsultants. De vereniging is in 2002 opgericht en organiseert onder andere bijeenkomsten, brainstormsessies, lezingen en workshops.


Download de brochure

Beschikbare data en locaties


Cursusrooster Inschrijven

Waarmee kunnen we je helpen?

Ik ben op zoek naar
binnen het gebied
en in de richting